Do góry

Desery Przepis na:

Deser truskawkowo-jogurtowy

Deser truskawkowo-jogurtowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 1520 Ocena: 12889

Dodano:

Odsłon: 1

Wypróbowany przepis na "Deser truskawkowo-jogurtowy"

Składniki

  • 30 dag truskawek
  • 300 ml jogurtu greckiego
  • 2 łyżeczki cukru
  • 4 łyżeczki wiórków kokosowych
  • cukier puder
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Deser truskawkowo-jogurtowy

Przygotowanie

  1. Wiórki wymieszaj z cukrem pudrem. Obramowania pucharków zwilż ciepłą wodą, zanurzaj je w wiórkach i cukrze. Truskawki umyj, usuń szypułki. Owoce duś kilka minut z cukrem. Zlej sok. Owoce zmiksuj z jogurtem.

  2. Na dno pucharków nalej trochę soku, wlej mus, na wierzchu zrób z sosu serduszka. Deser udekoruj owocami i listkami mięty. Chłodź w lodówce.

    Źródło: Dobry Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń