Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Deser wiśniowy"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7850
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 284
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3068
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 586
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7850
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 284
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3068
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 586
Składniki
Mleko zagotuj w rondelku z dodatkiem cukru pudru. Dodaj wydrążone nasiona wanilii i szczyptę soli. Po chwili wsyp płatki ryżowe. Gotuj całość około minuty na małym ogniu, stale mieszając. Odstaw do ostygnięcia.
Śmietankę ubij na sztywno i dodawaj porcjami do zimnej masy ryżowej.
Po wymieszaniu składników, przełóż deser do pucharków. Nakładaj naprzemiennie z wiśniami.
Wierzch posyp czekoladą i udekoruj listkami mięty.
Magdalena Tabaczyk z KępicŹródło: Super TV