Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Deser wiśniowy"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 786
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 919
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2818
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 786
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 919
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2818
Składniki
Mleko zagotuj w rondelku z dodatkiem cukru pudru. Dodaj wydrążone nasiona wanilii i szczyptę soli. Po chwili wsyp płatki ryżowe. Gotuj całość około minuty na małym ogniu, stale mieszając. Odstaw do ostygnięcia.
Śmietankę ubij na sztywno i dodawaj porcjami do zimnej masy ryżowej.
Po wymieszaniu składników, przełóż deser do pucharków. Nakładaj naprzemiennie z wiśniami.
Wierzch posyp czekoladą i udekoruj listkami mięty.
Magdalena Tabaczyk z KępicŹródło: Super TV