Do góry

Desery Przepis na:

Deser z serków homogenizowanych i galaretek

Deser z serków homogenizowanych i galaretek

Autor:

Przepisów i artykułów: 1520 Ocena: 12883

Dodano:

Odsłon: 48

Przepis wart wypróbowania: "Deser z serków homogenizowanych i galaretek"

Składniki

  • SKŁADNIKI na 20 porcji 1 kg serków homogenizowanych waniliowych
  • galaretka czerwona
  • galaretka żółta
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • 3 łyżeczki żelatyny
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Każdą galaretkę rozpuść w 1,5 szklanki gorącej wody, wystudź, wstaw do lodówki. Twaróg zmiksuj z cukrem pudrem. Żelatynę zalej 1/4 szklanki zimnej wody, odstaw. Podgrzej, wystudź. Dodaj do masy serowej, wymieszaj.

  2. Galaretki pokrój w kostkę, wymieszaj z masą serową. Całość przenieś do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do lodówki na 2 godziny.

  3. CZAS: około 1,5 godziny

    Źródło: Dobry Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń