Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Deser z twarogiem i wiśniami"
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3711
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2034
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5436
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5481
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3711
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2034
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5436
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5481
Składniki
Wiśnie umyj, osącz, wydryluj. Jajka umyj i osusz. Masło włóż do rondelka i roztop. Do miski przełóż twaróg, dodaj 2 rozbite jajka, dosyp cukier puder, cukier wanilinowy oraz skórkę z cytryny i dokładnie wszystko wymieszaj.
Do drugiej miski wbij pozostałe jajka, dodaj szczyptę soli i mleko. Następnie roztrzep wszystko widelcem lub trzepaczką. Bułkę pszenną pokrój na cienkie kromki. Każdą kromkę zanurzaj na chwilę w roztrzepanej masie mleczno-jajecznej.
Foremkę wysmaruj masłem i posyp obficie bułką tartą. Na dnie foremki ułóż część kromek bułki. Na nich rozsmaruj masę twarogową i ułóż wiśnie. Następnie ukośnie rozłóż pozostałe kromki bułki tak, aby połowa wystawała ponad masę. Wierzch pokrop rozpuszczonym masłem.
Piekarnik rozgrzej do 170°C, wstaw foremkę z deserem i zapiekaj około 30 minut. Po wyjęciu z pieca odstaw do ostygnięcia. Deser podawaj na ciepło lub na zimno, przybrany listkami świeżej mięty.
<strong>: 50 minut. Porcja: 350 kilokalorii.</strong>Źródło: Świat i Ludzie