Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na danie do ryżu,, ziemniaków czy makaronu. Jak kto woli. Bardzo prost...
Odsłon: 85
U mnie też już powoli czuć świąteczną aurę. :) Proponuję przekąskę ze śledzia...
Odsłon: 79
Karp moczony w mleku i cebuli to przepis, dzięki któremu ryba będzie bardziej...
Odsłon: 3815
Biały sos podstawowy stanowi bazę dla licznych wariantów sosów. Do bazy możem...
Odsłon: 101
Lekki i puszysty sernik a do tego łatwy i prosty w przygotowaniu.
Odsłon: 927
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 367
Pomysł na danie do ryżu,, ziemniaków czy makaronu. Jak kto woli. Bardzo prost...
Odsłon: 85
U mnie też już powoli czuć świąteczną aurę. :) Proponuję przekąskę ze śledzia...
Odsłon: 79
Karp moczony w mleku i cebuli to przepis, dzięki któremu ryba będzie bardziej...
Odsłon: 3815
Biały sos podstawowy stanowi bazę dla licznych wariantów sosów. Do bazy możem...
Odsłon: 101
Lekki i puszysty sernik a do tego łatwy i prosty w przygotowaniu.
Odsłon: 927
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 367
Składniki
Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Ciągle miksując, dodajemy partiami: cukier puder, cukier waniliowy oraz mąkę. Kiedy wszystkie są już wymieszane, stopniowo dodajemy wiórki kokosowe.
Dużą blachę wykładamy natłuszczonym papierem do pieczenia. W odstępach układamy na niej kopczyki ciasta (można posłużyć się małą łyżeczką lub łyżką do nabierania lodów).
Ciastka pieczemy 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C na jasny złoty kolor. Po wystudzeniu zdejmujemy z papieru.
Wartość odżywcza porcji (30 g) 135 kcal. Białko 1,8 g/Tłuszcz 11 g/Węglowodany 9 g.
Czas przygotowania 70 minut. Cena jednej porcji (30 g) około 0,15 zł.Źródło: Rewia