Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasto mieszane rózgą, polane czekoladą, gotowe w godzinę. Wilgotne i...
Odsłon: 135
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i warzywami
Odsłon: 637
klasyczne danie z przepisu babci - tanie, proste i szybkie
Odsłon: 143
Proste ciasto mieszane rózgą, polane czekoladą, gotowe w godzinę. Wilgotne i...
Odsłon: 135
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i warzywami
Odsłon: 637
klasyczne danie z przepisu babci - tanie, proste i szybkie
Odsłon: 143
Składniki
Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Ciągle miksując, dodajemy partiami: cukier puder, cukier waniliowy oraz mąkę. Kiedy wszystkie są już wymieszane, stopniowo dodajemy wiórki kokosowe.
Dużą blachę wykładamy natłuszczonym papierem do pieczenia. W odstępach układamy na niej kopczyki ciasta (można posłużyć się małą łyżeczką lub łyżką do nabierania lodów).
Ciastka pieczemy 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C na jasny złoty kolor. Po wystudzeniu zdejmujemy z papieru.
Wartość odżywcza porcji (30 g) 135 kcal. Białko 1,8 g/Tłuszcz 11 g/Węglowodany 9 g.
Czas przygotowania 70 minut. Cena jednej porcji (30 g) około 0,15 zł.Źródło: Rewia