Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23031
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 987
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104841
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 405
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23031
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 987
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104841
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 405
Składniki
Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Ciągle miksując, dodajemy partiami: cukier puder, cukier waniliowy oraz mąkę. Kiedy wszystkie są już wymieszane, stopniowo dodajemy wiórki kokosowe.
Dużą blachę wykładamy natłuszczonym papierem do pieczenia. W odstępach układamy na niej kopczyki ciasta (można posłużyć się małą łyżeczką lub łyżką do nabierania lodów).
Ciastka pieczemy 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C na jasny złoty kolor. Po wystudzeniu zdejmujemy z papieru.
Wartość odżywcza porcji (30 g) 135 kcal. Białko 1,8 g/Tłuszcz 11 g/Węglowodany 9 g.
Czas przygotowania 70 minut. Cena jednej porcji (30 g) około 0,15 zł.Źródło: Rewia