Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10513
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336829
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4512
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424250
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10513
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336829
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4512
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424250
Składniki
Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Ciągle miksując, dodajemy partiami: cukier puder, cukier waniliowy oraz mąkę. Kiedy wszystkie są już wymieszane, stopniowo dodajemy wiórki kokosowe.
Dużą blachę wykładamy natłuszczonym papierem do pieczenia. W odstępach układamy na niej kopczyki ciasta (można posłużyć się małą łyżeczką lub łyżką do nabierania lodów).
Ciastka pieczemy 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C na jasny złoty kolor. Po wystudzeniu zdejmujemy z papieru.
Wartość odżywcza porcji (30 g) 135 kcal. Białko 1,8 g/Tłuszcz 11 g/Węglowodany 9 g.
Czas przygotowania 70 minut. Cena jednej porcji (30 g) około 0,15 zł.Źródło: Rewia