Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1376
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113605
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1376
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113605
Składniki
BISZKOPT: 4 żółtka utrzeć z proszkiem do pieczenia, białka ubić na sztywną pianę razem z cukrem, dodać utarte żółtka, mąkę i ocet. Wylać do tortownicy i piec w 180 ok 30min.
MASA: 2 tabliczki czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać smietanę, wystudzić tą masę. Mieszając mikserem dodać snieżkę po mału. Na koniec dać wiórki kokosowe i wymieszać.
Biszkopt dzielimy na 2 części. Smarujemy kremem, ale zostawiąjąc małą część na wierzch. Smarujemy góre ciasta i sypiemy płatkami migdałowymi...