Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7955
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1292
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13738
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7955
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1292
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13738
Składniki
BISZKOPT: 4 żółtka utrzeć z proszkiem do pieczenia, białka ubić na sztywną pianę razem z cukrem, dodać utarte żółtka, mąkę i ocet. Wylać do tortownicy i piec w 180 ok 30min.
MASA: 2 tabliczki czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać smietanę, wystudzić tą masę. Mieszając mikserem dodać snieżkę po mału. Na koniec dać wiórki kokosowe i wymieszać.
Biszkopt dzielimy na 2 części. Smarujemy kremem, ale zostawiąjąc małą część na wierzch. Smarujemy góre ciasta i sypiemy płatkami migdałowymi...