Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 3
Dodano: 03.12.2010
Odsłon: 4897
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
BISZKOPT: 4 żółtka utrzeć z proszkiem do pieczenia, białka ubić na sztywną pianę razem z cukrem, dodać utarte żółtka, mąkę i ocet. Wylać do tortownicy i piec w 180 ok 30min.
MASA: 2 tabliczki czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać smietanę, wystudzić tą masę. Mieszając mikserem dodać snieżkę po mału. Na koniec dać wiórki kokosowe i wymieszać.
Biszkopt dzielimy na 2 części. Smarujemy kremem, ale zostawiąjąc małą część na wierzch. Smarujemy góre ciasta i sypiemy płatkami migdałowymi...
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

irma 04 grudnia 2010Zgłoś do usunięcia
Za składników na krem, myślę, że ciasto jest dobre. Daje do ulubionych. A czy czekolada ma mieć 10 dkg?0 Kto głosował? | Odpowiedz