Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14035
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15907
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6422
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14035
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15907
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6422
Składniki
BISZKOPT: 4 żółtka utrzeć z proszkiem do pieczenia, białka ubić na sztywną pianę razem z cukrem, dodać utarte żółtka, mąkę i ocet. Wylać do tortownicy i piec w 180 ok 30min.
MASA: 2 tabliczki czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać smietanę, wystudzić tą masę. Mieszając mikserem dodać snieżkę po mału. Na koniec dać wiórki kokosowe i wymieszać.
Biszkopt dzielimy na 2 części. Smarujemy kremem, ale zostawiąjąc małą część na wierzch. Smarujemy góre ciasta i sypiemy płatkami migdałowymi...