Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka, których przygotowanie jest bardzo proste, nie trzeba czekać aż ciasto wyrośnie (pomimo tego, że jest drożdżowe), a z talerza znikają w ekspresowym tempie.
Składniki łączymy na stolnicy najpierw siekając nożem, a następnie rękami wyrabiamy gładkie elastyczne ciasto. Dzielimy na dwie części. Każdą rozwałkowujemy na kształt koła i wycinamy trójkąty, zaczynając od środka koła (ważne żeby ramiona trójkąta były dłuższe niż podstawa). Na każdy trójkąt nakładamy około 1/2 łyżeczki dowolnego nadzienia (marmolada, czekolada, masa krówkowa itp.) u jego podstawy i następnie zwijamy ciasno w kierunku wierzchołka. Gotowe rożki układamy na wysmarowanej olejem blaszce. Każdy smarujemy jajkiem roztrzepanym z 2 łyżkami mleka. Pieczemy w 180 stopniach Celsjusza przez około 20 minut, aż będą zarumienione z wierzchu. Zdejmujemy z blaszki, studzimy i oprószamy cukrem pudrem.
Bardzo smaczne bułki, upieczone z pszennej mąki, idealne do porannych śniadań...
Odsłon: 59
Moim zdaniem kasza jaglana jest bardzo niedoceniana jeśli chodzi o smak ale i...
Odsłon: 47
Ciasto Kasutera znane także jako Castella, to japoński biszkopt miodowy, niez...
Odsłon: 13188
Sałatka Caprese to prawdziwa wizytówka aromatycznej Italii. Ze względu na kol...
Odsłon: 5212
Jogurtowy obłoczek z pomarańczami to prawdziwy raj dla podniebienia. Lekki i...
Odsłon: 5058
Chleb tygrysi swoją nazwę zawdzięcza pięknym wzorom na chrupiącej skórce. Sam...
Odsłon: 12274
Bardzo smaczne bułki, upieczone z pszennej mąki, idealne do porannych śniadań...
Odsłon: 59
Moim zdaniem kasza jaglana jest bardzo niedoceniana jeśli chodzi o smak ale i...
Odsłon: 47
Ciasto Kasutera znane także jako Castella, to japoński biszkopt miodowy, niez...
Odsłon: 13188
Sałatka Caprese to prawdziwa wizytówka aromatycznej Italii. Ze względu na kol...
Odsłon: 5212
Jogurtowy obłoczek z pomarańczami to prawdziwy raj dla podniebienia. Lekki i...
Odsłon: 5058
Chleb tygrysi swoją nazwę zawdzięcza pięknym wzorom na chrupiącej skórce. Sam...
Odsłon: 12274
Składniki
Składniki łączymy na stolnicy najpierw siekając nożem, a następnie rękami wyrabiamy gładkie elastyczne ciasto. Dzielimy na dwie części. Każdą rozwałkowujemy na kształt koła i wycinamy trójkąty, zaczynając od środka koła (ważne żeby ramiona trójkąta były dłuższe niż podstawa). Na każdy trójkąt nakładamy około 1/2 łyżeczki dowolnego nadzienia (marmolada, czekolada, masa krówkowa itp.) u jego podstawy i następnie zwijamy ciasno w kierunku wierzchołka. Gotowe rożki układamy na wysmarowanej olejem blaszce. Każdy smarujemy jajkiem roztrzepanym z 2 łyżkami mleka. Pieczemy w 180 stopniach Celsjusza przez około 20 minut, aż będą zarumienione z wierzchu. Zdejmujemy z blaszki, studzimy i oprószamy cukrem pudrem.
Przepisy Desery
Desery
Rolada bezowa z malinami
Desery
Ptasie mleczko z galaretką
Desery
Kokosowe kostki
Desery
Cynamonowo - kokosowa szarlotka
Rolada bezowa z malinami
Rolada bezowa z malinami to deser, który można przygotować w niespełna godzin...
Odsłon: 267
Ptasie mleczko z galaretką
Przygotowanie tego ptasiego mleczka z galaretką jest naprawdę proste i nie wy...
Odsłon: 188