Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Drożdżówka z marcepanową kruszonką"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11413
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1221
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11941
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2019
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11413
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1221
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11941
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2019
Składniki
Mleko podgrzej. Rozpuść w nim drożdże i 1/2 szkl. cukru. Do miski przesiej 3 szkl. mąki pszennej. Dodaj 1/4 kostki masła i jajka. Wlej zaczyn. Zagnieć ciasto. Odstaw na 30 minut.
Marcepan pokrój, zagnieć na kruszonkę razem z 1/2 szkl. cukru, resztą masła i mąki. Schłodź. Rabarbar pokrój na kawałki. Zagotuj 1/2 szkl. wody z resztą cukru. Włóż rabarbar. Gotuj 3 minuty.
Mąkę ziemniaczaną wymieszaj z odrobiną zimnej wody. Wlej do rabarbaru, zagotuj. Blachę posmaruj tłuszczem, oprósz mąką. Wylep ciastem. Nałóż rabarbar. Posyp kruszonką. Piecz 40 minut w 175 st. Oblej lukrem.Źródło: Tina