Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Drożdżówka z marcepanową kruszonką"
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5827
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1282
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12540
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5267
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5827
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1282
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12540
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5267
Składniki
Mleko podgrzej. Rozpuść w nim drożdże i 1/2 szkl. cukru. Do miski przesiej 3 szkl. mąki pszennej. Dodaj 1/4 kostki masła i jajka. Wlej zaczyn. Zagnieć ciasto. Odstaw na 30 minut.
Marcepan pokrój, zagnieć na kruszonkę razem z 1/2 szkl. cukru, resztą masła i mąki. Schłodź. Rabarbar pokrój na kawałki. Zagotuj 1/2 szkl. wody z resztą cukru. Włóż rabarbar. Gotuj 3 minuty.
Mąkę ziemniaczaną wymieszaj z odrobiną zimnej wody. Wlej do rabarbaru, zagotuj. Blachę posmaruj tłuszczem, oprósz mąką. Wylep ciastem. Nałóż rabarbar. Posyp kruszonką. Piecz 40 minut w 175 st. Oblej lukrem.Źródło: Tina