Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Drożdżówka z marcepanową kruszonką"
Mleko podgrzej. Rozpuść w nim drożdże i 1/2 szkl. cukru. Do miski przesiej 3 szkl. mąki pszennej. Dodaj 1/4 kostki masła i jajka. Wlej zaczyn. Zagnieć ciasto. Odstaw na 30 minut.
Marcepan pokrój, zagnieć na kruszonkę razem z 1/2 szkl. cukru, resztą masła i mąki. Schłodź. Rabarbar pokrój na kawałki. Zagotuj 1/2 szkl. wody z resztą cukru. Włóż rabarbar. Gotuj 3 minuty.
Mąkę ziemniaczaną wymieszaj z odrobiną zimnej wody. Wlej do rabarbaru, zagotuj. Blachę posmaruj tłuszczem, oprósz mąką. Wylep ciastem. Nałóż rabarbar. Posyp kruszonką. Piecz 40 minut w 175 st. Oblej lukrem.Źródło: Tina
Marcepan to taki smak świąt, dla odmiany od makowców:) Inspirowane przez Doro...
Odsłon: 2671
Danie dla lubiących potrawy z makaronem polanym sosem.
Odsłon: 2514
Dania z makronu są sycące, smaczne i stosunkowo szybkie w przygotowaniu, dlat...
Odsłon: 947
Makaron z brokułem, cukinią i sosem śmietanowo - serowym
Odsłon: 9852
Delikatne i zdrowe szparagi w gęstym sosie z cynamonem i sokiem limonki.Świet...
Odsłon: 727
Makaron tagliatelle w kremowym sosie śmietanowym ze szparagami to pomysł na s...
Odsłon: 20
Danie dla lubiących potrawy z makaronem polanym sosem.
Odsłon: 2514
Dania z makronu są sycące, smaczne i stosunkowo szybkie w przygotowaniu, dlat...
Odsłon: 947
Makaron z brokułem, cukinią i sosem śmietanowo - serowym
Odsłon: 9852
Delikatne i zdrowe szparagi w gęstym sosie z cynamonem i sokiem limonki.Świet...
Odsłon: 727
Makaron tagliatelle w kremowym sosie śmietanowym ze szparagami to pomysł na s...
Odsłon: 20
Składniki
Mleko podgrzej. Rozpuść w nim drożdże i 1/2 szkl. cukru. Do miski przesiej 3 szkl. mąki pszennej. Dodaj 1/4 kostki masła i jajka. Wlej zaczyn. Zagnieć ciasto. Odstaw na 30 minut.
Marcepan pokrój, zagnieć na kruszonkę razem z 1/2 szkl. cukru, resztą masła i mąki. Schłodź. Rabarbar pokrój na kawałki. Zagotuj 1/2 szkl. wody z resztą cukru. Włóż rabarbar. Gotuj 3 minuty.
Mąkę ziemniaczaną wymieszaj z odrobiną zimnej wody. Wlej do rabarbaru, zagotuj. Blachę posmaruj tłuszczem, oprósz mąką. Wylep ciastem. Nałóż rabarbar. Posyp kruszonką. Piecz 40 minut w 175 st. Oblej lukrem.Źródło: Tina
Przepisy Desery
Desery
Lizaki z ananasa z grilla
Desery
Deserki z truskawkami
Desery
Serowe chrupki - mini pączusie
Desery
Miętusek - orzeźwiające, miętowe ciasto
Lizaki z ananasa z grilla
Eksplozja smaków! Wytrawne dodatki podkreślają tylko słodycz owocu a może być...
Odsłon: 67
Deserki z truskawkami
Dzisiaj dla moich przyjaciół przygotowałam pyszne deserki z truskawkami, ubit...
Odsłon: 306