Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1135
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5666
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8763
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18174
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1135
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5666
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8763
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18174
Składniki
Ten przepis to ok 20 szt drozdzowek. Drozdze pokrusz,rozpus w polowie mleka dodaj po 1 lyzce cukru i maki-wymieszaj.Przykryj odstaw na 15 min. Pozostala make przesiej wymieszaj z 6 lyzkami cukru i 1 cukrem waniliowym.Dodaj zoltka,reszte mleka,rozczyn z drozdzy.Wlej stopione i ostudzone maslo,wyrob gladkie i niezbyt geste ciasto.Odtaw na 30 min.Gdy wyrosnie ponownie wyrob i znowu odstaw jeszcze na 30 min.Przygotowane ciasto pokroj na ok 20 kawalkow i formuj kulki,a potem rozplaszcz jak bukeczka i posmaruj jajkiem. Przygotuj nadzienie. Twarog zmiksuj na gladka mase z cukrem pudrem ,calymi jajami,cukrm waniliowymMozna dodac rodzynki do sera. Rozloz na drozdzowkach.Piec 20 min w 180 st. Po upieczeniu ostudz i polukruj. Lukier Pol szkl.cukru pudru i pol cytryny wymieszaj ,polukruj