Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3784
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 625
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3816
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 387
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 718
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3784
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 625
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3816
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 387
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 718
Składniki
Ten przepis to ok 20 szt drozdzowek. Drozdze pokrusz,rozpus w polowie mleka dodaj po 1 lyzce cukru i maki-wymieszaj.Przykryj odstaw na 15 min. Pozostala make przesiej wymieszaj z 6 lyzkami cukru i 1 cukrem waniliowym.Dodaj zoltka,reszte mleka,rozczyn z drozdzy.Wlej stopione i ostudzone maslo,wyrob gladkie i niezbyt geste ciasto.Odtaw na 30 min.Gdy wyrosnie ponownie wyrob i znowu odstaw jeszcze na 30 min.Przygotowane ciasto pokroj na ok 20 kawalkow i formuj kulki,a potem rozplaszcz jak bukeczka i posmaruj jajkiem. Przygotuj nadzienie. Twarog zmiksuj na gladka mase z cukrem pudrem ,calymi jajami,cukrm waniliowymMozna dodac rodzynki do sera. Rozloz na drozdzowkach.Piec 20 min w 180 st. Po upieczeniu ostudz i polukruj. Lukier Pol szkl.cukru pudru i pol cytryny wymieszaj ,polukruj