Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Drożdżówki z porzeczkami"
Idealny schab na pierwszy i drugi dzień Świąt.
Odsłon: 26
Czekolada dubajska to rewelacyjne połączenie Waszej ulubionej czekolady i pys...
Odsłon: 612
Przepyszne i pachnące świętami babeczki, które można przygotować z dziećmi z...
Odsłon: 84
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 181
Idealny schab na pierwszy i drugi dzień Świąt.
Odsłon: 26
Czekolada dubajska to rewelacyjne połączenie Waszej ulubionej czekolady i pys...
Odsłon: 612
Przepyszne i pachnące świętami babeczki, które można przygotować z dziećmi z...
Odsłon: 84
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 181
Składniki
Sposób przygotowania
Porzeczki oderwij od gałązek, opłucz, osusz. Mleko podgrzej z masłem, odstaw do przestudzenia. Do miseczki przesiej mąkę. Wkrusz drożdże. Wlej mleko z masłem. Wbij jajko. Dodaj cukier i cukier waniliowy. Wyrób gładkie ciasto.
Pod koniec wyrabiania dosyp porzeczki. Ciasto przykryj i odstaw w ciepłe miejsce na 30 minut. Formy na muffinki wyłóż papierowymi foremkami.
Z ciasta uformuj kulki. Włóż je we wgłębienia form. Ponownie odstaw na 30 minut do wyrośnięcia. Po tym czasie ciastka wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 190 st. Piecz 20 minut.
Po wystudzeniu babeczki udekoruj gałązkami porzeczek w cukrze. Ciastka podawaj z dodatkiem bitej śmietany.Źródło: Tina