Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Drożdżówki z porzeczkami"
Smaczna jarska młoda kapusta duszona z marchewką , koperkiem i szczypiorkiem...
Odsłon: 2163
Prosty i smaczny deserek galaretki z bitą śmietaną idealny na upalne dni.
Odsłon: 619
Szybka , smaczna i prosta sałatka którą przygotujesz dosłownie w 5 minut idea...
Odsłon: 6327
Smaczna jarska młoda kapusta duszona z marchewką , koperkiem i szczypiorkiem...
Odsłon: 2163
Prosty i smaczny deserek galaretki z bitą śmietaną idealny na upalne dni.
Odsłon: 619
Szybka , smaczna i prosta sałatka którą przygotujesz dosłownie w 5 minut idea...
Odsłon: 6327
Składniki
Sposób przygotowania
Porzeczki oderwij od gałązek, opłucz, osusz. Mleko podgrzej z masłem, odstaw do przestudzenia. Do miseczki przesiej mąkę. Wkrusz drożdże. Wlej mleko z masłem. Wbij jajko. Dodaj cukier i cukier waniliowy. Wyrób gładkie ciasto.
Pod koniec wyrabiania dosyp porzeczki. Ciasto przykryj i odstaw w ciepłe miejsce na 30 minut. Formy na muffinki wyłóż papierowymi foremkami.
Z ciasta uformuj kulki. Włóż je we wgłębienia form. Ponownie odstaw na 30 minut do wyrośnięcia. Po tym czasie ciastka wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 190 st. Piecz 20 minut.
Po wystudzeniu babeczki udekoruj gałązkami porzeczek w cukrze. Ciastka podawaj z dodatkiem bitej śmietany.Źródło: Tina
Przepisy Desery
Desery
Tarta z kremem czekoladowo-bananowym
Desery
Ciasto z owocami
Desery
Ciasto francuskie z owocami
Desery
Bûche de Noël
Tarta z kremem czekoladowo-bananowym
Pyszna tarta inna niż wszystkie.
Odsłon: 32
Ciasto z owocami
nadszedł czas świeżych owoców i czas na ciasta z nimi, dobrze mieć wypróbowan...
Odsłon: 178