Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie, zdrowe ciasto - jednoporcjowe w sam raz na leniwy poranek, upieczone w większych proporcjach stanie się wymarzonym jesiennym deserem, w którym zakocha się każdy. :)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 6446
Bogata kompozycja mieszanki przypraw zapewni wspaniały smak grillowanych mies...
Odsłon: 58
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 6446
Bogata kompozycja mieszanki przypraw zapewni wspaniały smak grillowanych mies...
Odsłon: 58
Składniki
Żółtka oddzielamy od białek. Miksujemy żółtka do momentu, w którym na wierzchu pojawi się piana.
Mąki mieszamy z sodą i cukrem, a następnie miksujemy wraz z żółtkami i puree na gładką masę.
W oddzielnym naczyniu ubijamy na sztywno białka ze szczyptą soli i delikatnie dodajemy je do dyniowej masy.
Przelewamy ciasto do lekko natłuszczonego naczynia żaroodpornego i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 175*C przez 35 minut. Po upieczeniu ciasto studzimy, a następnie kroimy lub też zjadamy prosto z formy.