Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie, zdrowe ciasto - jednoporcjowe w sam raz na leniwy poranek, upieczone w większych proporcjach stanie się wymarzonym jesiennym deserem, w którym zakocha się każdy. :)
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1358
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1358
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Składniki
Żółtka oddzielamy od białek. Miksujemy żółtka do momentu, w którym na wierzchu pojawi się piana.
Mąki mieszamy z sodą i cukrem, a następnie miksujemy wraz z żółtkami i puree na gładką masę.
W oddzielnym naczyniu ubijamy na sztywno białka ze szczyptą soli i delikatnie dodajemy je do dyniowej masy.
Przelewamy ciasto do lekko natłuszczonego naczynia żaroodpornego i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 175*C przez 35 minut. Po upieczeniu ciasto studzimy, a następnie kroimy lub też zjadamy prosto z formy.