Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie, zdrowe ciasto - jednoporcjowe w sam raz na leniwy poranek, upieczone w większych proporcjach stanie się wymarzonym jesiennym deserem, w którym zakocha się każdy. :)
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424783
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10637
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336929
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4727
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424783
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10637
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336929
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4727
Składniki
Żółtka oddzielamy od białek. Miksujemy żółtka do momentu, w którym na wierzchu pojawi się piana.
Mąki mieszamy z sodą i cukrem, a następnie miksujemy wraz z żółtkami i puree na gładką masę.
W oddzielnym naczyniu ubijamy na sztywno białka ze szczyptą soli i delikatnie dodajemy je do dyniowej masy.
Przelewamy ciasto do lekko natłuszczonego naczynia żaroodpornego i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 175*C przez 35 minut. Po upieczeniu ciasto studzimy, a następnie kroimy lub też zjadamy prosto z formy.