Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Dzwonki karpia w majeranku"
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 810
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1663
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6193
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8970
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 810
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1663
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6193
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8970
Składniki
Karpia spraw, usuń łuski. Tuszkę dokładnie umyj w środku i na zewnątrz. Rybę potnij na dzwonka. Cebule obierz, pokrój w plasterki.
Do miski włóż przygotowane kawałki ryby. Posyp je plasterkami cebuli oraz suszonym majerankiem. Miskę szczelnie przykryj folią spożywczą, po czym wstaw do lodówki na dwa dni.
Zamarynowaną rybę dobrze posól. Posyp pieprzem. Dzwonka obtocz w mące, lekko strzepnij jej nadmiar. Na patelni rozgrzej klarowane masło. Włóż kawałki karpia. Smaż je na rumiano.
Potem rybę przełóż na blachę wyłożoną pergminem. Na każdym dzwonku połóż kawałeczek zimnego masła.Wstaw do piekarnika rozgrzanego wcześniej do temperatury 150 st. Piecz 10-15 miut. Karpia w majeranku podawaj od razu po przyrządzeniu.Źródło: Tina