Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Dzwonki karpia w majeranku"
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2428
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1576
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 570
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3713
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1491
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2428
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1576
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 570
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3713
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1491
Składniki
Karpia spraw, usuń łuski. Tuszkę dokładnie umyj w środku i na zewnątrz. Rybę potnij na dzwonka. Cebule obierz, pokrój w plasterki.
Do miski włóż przygotowane kawałki ryby. Posyp je plasterkami cebuli oraz suszonym majerankiem. Miskę szczelnie przykryj folią spożywczą, po czym wstaw do lodówki na dwa dni.
Zamarynowaną rybę dobrze posól. Posyp pieprzem. Dzwonka obtocz w mące, lekko strzepnij jej nadmiar. Na patelni rozgrzej klarowane masło. Włóż kawałki karpia. Smaż je na rumiano.
Potem rybę przełóż na blachę wyłożoną pergminem. Na każdym dzwonku połóż kawałeczek zimnego masła.Wstaw do piekarnika rozgrzanego wcześniej do temperatury 150 st. Piecz 10-15 miut. Karpia w majeranku podawaj od razu po przyrządzeniu.Źródło: Tina