Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Efektowny tort sernikowy"
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13397
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4222
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43149
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 513
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 414
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 463
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13397
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4222
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43149
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 513
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 414
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 463
Składniki
Z podanych składników zagnieć gładkie ciasto. Uformuj kulę, owiń folią i włóż do lodówki na minimum 30 minut. Następnie podziel na 3 części. Każdą piecz w tortownicy o średnicy 24 cm w temperaturze 180° C przez 25 minut. Wystudź.
Rodzynki włóż do miseczki, zalej wrzącą wodą i pozostaw na 10 minut, a następnie osącz. Proszek budyniowy wymieszaj z mlekiem.
W rondlu rozpuść margarynę. Jajka wbij do miski, dodaj cukier i utrzyj mikserem na puszystą masę. Nie przerywając ucierania do masy jajecznej, dodawaj po łyżce twarogu. Masę przełóż do rondla z rozpuszczoną margaryną i, stale mieszając, gotuj na małym ogniu. Gdy zacznie wrzeć, dodaj mleko z proszkiem budyniowym i jeszcze chwilę gotuj, aż masa zacznie gęstnieć. Na koniec dodaj rodzynki oraz kilka kropli aromatu waniliowego.
Upieczony placek włóż do tortownicy. Wylej połowę ciepłej masy serowej, przykryj drugim plackiem. Wylej na niego pozostałą masę i przykryj ostatnim kruchym plackiem. Wstaw do lodówki na kilka godzin. Wierzch posyp cukrem pudrem.
(bez czasu oczekiwania): 50 minut Porcja: 430 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie