Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Farsz z bobu do papryki"
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4471
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5905
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1365
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12700
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4471
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5905
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1365
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12700
Składniki
Bób i jedną marchewkę utrzyj lub zmiksuj. Drugą marchewkę, jajka i ser żółty pokrój w kostkę. Kiełbasę i obraną cebulę pokrój w drobną kostkę, usmaż osobno na rozgrzanym oleju.
Do roztartego bobu dodaj jajka, marchewkę, ser żółty, usmażoną kiełbaskę i cebulę, śmietanę i natkę, wymieszaj, przypraw do smaku.
Papryki umyj, odetnij wierzchy, oczyść z gniazd nasiennych. Ciasno napełnij farszem, przykryj odciętymi wierzchami. Ułóż w naczyniu żaroodpornym. Piecz ok. 35 minut w temp. 200°C.
<strong>Przepis przysłała Agata Brzana z Iwonicza.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie