Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Faszerowane papryki"
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4099
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11226
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6453
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5453
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13450
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5219
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4099
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11226
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6453
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5453
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13450
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5219
Składniki
Szpinak starannie płuczę na sitku i osuszam. Na patelni rozgrzewam łyżkę oliwy. Wkładam szpinak, chwilę przesmażam, aż listki zmiękną. Wtedy dodaję obrany, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz sporą szczyptę gałki muszkatołowej.
Plasterki wołowiny kroję w drobną kosteczkę i dorzucam do szpinaku. Duszę, aż woda odparuje. Doprawiam do smaku solą i pieprzem.
Papryki myję, przecinam wzdłuż, wydrążam środki. Przygotowane tak łódeczki faszeruję szpinakiem. Kuleczki sera mozzarella osączam z zalewy, wtykam je w nadzienie.
Każdą paprykową łódeczkę zawijam w folię aluminiową (matową stroną na zewnątrz) i wkładam do piekarnika nagrzanego do 180 st. Piekę ok. 20 min.
ok. 40 min
<strong>Agnieszka Rybak z Pruszcza Gd.</strong>Źródło: Tina