Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Faszerowane papryki"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 223
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 223
Składniki
Szpinak starannie płuczę na sitku i osuszam. Na patelni rozgrzewam łyżkę oliwy. Wkładam szpinak, chwilę przesmażam, aż listki zmiękną. Wtedy dodaję obrany, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz sporą szczyptę gałki muszkatołowej.
Plasterki wołowiny kroję w drobną kosteczkę i dorzucam do szpinaku. Duszę, aż woda odparuje. Doprawiam do smaku solą i pieprzem.
Papryki myję, przecinam wzdłuż, wydrążam środki. Przygotowane tak łódeczki faszeruję szpinakiem. Kuleczki sera mozzarella osączam z zalewy, wtykam je w nadzienie.
Każdą paprykową łódeczkę zawijam w folię aluminiową (matową stroną na zewnątrz) i wkładam do piekarnika nagrzanego do 180 st. Piekę ok. 20 min.
ok. 40 min
<strong>Agnieszka Rybak z Pruszcza Gd.</strong>Źródło: Tina