Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Faszerowane papryki"
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 737
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424841
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10663
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336939
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 737
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424841
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10663
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336939
Składniki
Szpinak starannie płuczę na sitku i osuszam. Na patelni rozgrzewam łyżkę oliwy. Wkładam szpinak, chwilę przesmażam, aż listki zmiękną. Wtedy dodaję obrany, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz sporą szczyptę gałki muszkatołowej.
Plasterki wołowiny kroję w drobną kosteczkę i dorzucam do szpinaku. Duszę, aż woda odparuje. Doprawiam do smaku solą i pieprzem.
Papryki myję, przecinam wzdłuż, wydrążam środki. Przygotowane tak łódeczki faszeruję szpinakiem. Kuleczki sera mozzarella osączam z zalewy, wtykam je w nadzienie.
Każdą paprykową łódeczkę zawijam w folię aluminiową (matową stroną na zewnątrz) i wkładam do piekarnika nagrzanego do 180 st. Piekę ok. 20 min.
ok. 40 min
<strong>Agnieszka Rybak z Pruszcza Gd.</strong>Źródło: Tina