Do góry

Desery Przepis na:

Faszerowane papryki

Faszerowane papryki

Autor:

Przepisów i artykułów: 2230 Ocena: 19008

Dodano:

Odsłon: 3

Przepis wart wypróbowania: "Faszerowane papryki"

Składniki

  • 3 podłużne czerwone papryki
  • 50 dag świeżego szpinaku
  • 20 dag sera mozzarella w małych kuleczkach
  • 15 dag carpaccio wołowego w plastrach (ew. polędwicy łososiowej albo szynki krotoszyńskiej)
  • 2 ząbki czosnku
  • oliwa z oliwek
  • sól
  • świeżo mielony czarny pieprz
  • mielona gałka muszkatołowa
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Faszerowane papryki

Przygotowanie

  1. Szpinak starannie płuczę na sitku i osuszam. Na patelni rozgrzewam łyżkę oliwy. Wkładam szpinak, chwilę przesmażam, aż listki zmiękną. Wtedy dodaję obrany, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz sporą szczyptę gałki muszkatołowej.

  2. Plasterki wołowiny kroję w drobną kosteczkę i dorzucam do szpinaku. Duszę, aż woda odparuje. Doprawiam do smaku solą i pieprzem.

  3. Papryki myję, przecinam wzdłuż, wydrążam środki. Przygotowane tak łódeczki faszeruję szpinakiem. Kuleczki sera mozzarella osączam z zalewy, wtykam je w nadzienie.

  4. Każdą paprykową łódeczkę zawijam w folię aluminiową (matową stroną na zewnątrz) i wkładam do piekarnika nagrzanego do 180 st. Piekę ok. 20 min.

  5. ok. 40 min

  6. Agnieszka Rybak z Pruszcza Gd.

    Źródło: Tina

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń