Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Faszerowane ziemniaczane łódeczki"
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35927
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1283
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1780
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35927
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1283
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1780
        
        Składniki
Ziemniaki wyszoruj pod bieżącą wodą. Gotuj w mundurkach ok. 30 minut w posolonej wodzie. W tym czasie schab opłucz, osusz, pokrój w kosteczkę.
Paprykę rozetnij usuń środek z pestkami, strąk opłucz, potnij w drobną kostkę. Cebulę obierz, posiekaj. Kapustę opłucz, dobrze odciśnij. W garnku rozgrzej olej, wrzuć cebulę. Usmaż ją na szklisto.
Dołóż schab i smaż dalej, aż lekko się zrumieni. Wtedy dodaj kapustę oraz paprykę. Podlej sokiem jabłkowym. Przypraw solą i pieprzem. Duś pod przykryciem ok. 20 minut.
Ugotowane ziemniaki odcedź. Mąkę wymieszaj z 1/2 szkl. śmietany. Wlej do kapusty. Gotuj jeszcze 2–3 minuty. Przypraw solą i pieprzem.
Ziemniaki głęboko natnij. W nacięcia włóż farsz z kapusty. Polej resztą śmietany. Posyp posiekanym szczypiorkiem.Źródło: Naj