Do góry

Desery Przepis na:

Faszerowane ziemniaczane łódeczki

Faszerowane ziemniaczane łódeczki

Autor:

Przepisów i artykułów: 1732 Ocena: 14724

Dodano:

Odsłon: 3

Przepis wart wypróbowania: "Faszerowane ziemniaczane łódeczki"

Składniki

  • 30–35 dag kwaszonej kapusty
  • 8 dużych ziemniaków
  • 25 dag schabu bez kości
  • 1 czerwona papryka
  • 1 średnia cebula
  • 2/3 szkl. soku jabłkowego
  • szkl. kwaśnej śmietany
  • łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • pęczek szczypiorku
  • łyżka oleju
  • sól i pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Faszerowane ziemniaczane łódeczki

Przygotowanie

  1. Ziemniaki wyszoruj pod bieżącą wodą. Gotuj w mundurkach ok. 30 minut w posolonej wodzie. W tym czasie schab opłucz, osusz, pokrój w kosteczkę.

  2. Paprykę rozetnij usuń środek z pestkami, strąk opłucz, potnij w drobną kostkę. Cebulę obierz, posiekaj. Kapustę opłucz, dobrze odciśnij. W garnku rozgrzej olej, wrzuć cebulę. Usmaż ją na szklisto.

  3. Dołóż schab i smaż dalej, aż lekko się zrumieni. Wtedy dodaj kapustę oraz paprykę. Podlej sokiem jabłkowym. Przypraw solą i pieprzem. Duś pod przykryciem ok. 20 minut.

  4. Ugotowane ziemniaki odcedź. Mąkę wymieszaj z 1/2 szkl. śmietany. Wlej do kapusty. Gotuj jeszcze 2–3 minuty. Przypraw solą i pieprzem.

  5. Ziemniaki głęboko natnij. W nacięcia włóż farsz z kapusty. Polej resztą śmietany. Posyp posiekanym szczypiorkiem.

    Źródło: Naj

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń