Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rady: Ciasto musi by dobrze wyrobione. Wskazane jest nawet tłuczenie ciasta wałkiem. nabiera ono wtedy dużo powietrza i podczas smażenia pojawiają sie pęcherzyki.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1963
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1642
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2651
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1963
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1642
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2651
Składniki
Na stolnicy wyrabiamy ciasto. Gotowe ciasto wstawiamy do lodówki na ok.pół godziny. Później cienko wałkujemy i wykrawamy radełkiem paski w których po środku robimy naciecie. Przewlekamy przez nie jeden koniec ciasta.
Faworki smażymy na gorącym oleju. Układamy na papierowym ręczniku, a gdy wystygną, posypujemy cukrem pudrem.