Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rady: Ciasto musi by dobrze wyrobione. Wskazane jest nawet tłuczenie ciasta wałkiem. nabiera ono wtedy dużo powietrza i podczas smażenia pojawiają sie pęcherzyki.
Na stolnicy wyrabiamy ciasto. Gotowe ciasto wstawiamy do lodówki na ok.pół godziny. Później cienko wałkujemy i wykrawamy radełkiem paski w których po środku robimy naciecie. Przewlekamy przez nie jeden koniec ciasta.
Faworki smażymy na gorącym oleju. Układamy na papierowym ręczniku, a gdy wystygną, posypujemy cukrem pudrem.
Sałatka z brokułem, szynką i makaronem należy do moich ulubionych. Jest smacz...
Odsłon: 154
Placki z cukinii to ciekawa alternatywa dla klasycznych placów ziemniaczanych...
Odsłon: 144
Uniwersalny biszkopt. Tym razem upiekłam w formie 28 cm x 26 cm. Upieczony w...
Odsłon: 127
Sałatka z brokułem, szynką i makaronem należy do moich ulubionych. Jest smacz...
Odsłon: 154
Placki z cukinii to ciekawa alternatywa dla klasycznych placów ziemniaczanych...
Odsłon: 144
Uniwersalny biszkopt. Tym razem upiekłam w formie 28 cm x 26 cm. Upieczony w...
Odsłon: 127
Składniki
Na stolnicy wyrabiamy ciasto. Gotowe ciasto wstawiamy do lodówki na ok.pół godziny. Później cienko wałkujemy i wykrawamy radełkiem paski w których po środku robimy naciecie. Przewlekamy przez nie jeden koniec ciasta.
Faworki smażymy na gorącym oleju. Układamy na papierowym ręczniku, a gdy wystygną, posypujemy cukrem pudrem.
Przepisy Desery
Desery
Idealny biszkopt siostry Anastazji
Desery
Szarlotka sypana
Desery
Podstawowy przepis na biszkopt kakaowy z 6 jaj
Desery
Ciasto sypane z truskawkami
Idealny biszkopt siostry Anastazji
Biszkopt to jeden z podstawowych wypieków, który stanowi podstawę tortów i wi...
Odsłon: 105
Szarlotka sypana
Dzisiaj polecam sypaną szarlotkę, prostą w wykonaniu, szybką, a za razem bard...
Odsłon: 91