Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rady: Ciasto musi by dobrze wyrobione. Wskazane jest nawet tłuczenie ciasta wałkiem. nabiera ono wtedy dużo powietrza i podczas smażenia pojawiają sie pęcherzyki.
Kapusta pekińska z jabłkiem, marchewką i cebulą polana prostym sosem winegret...
Odsłon: 98
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 937
Jeśli lubisz owsiankę na śniadanie polecam z dodatkiem buraków czerwonych i j...
Odsłon: 323
Kapusta pekińska z jabłkiem, marchewką i cebulą polana prostym sosem winegret...
Odsłon: 98
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 937
Jeśli lubisz owsiankę na śniadanie polecam z dodatkiem buraków czerwonych i j...
Odsłon: 323
Składniki
Na stolnicy wyrabiamy ciasto. Gotowe ciasto wstawiamy do lodówki na ok.pół godziny. Później cienko wałkujemy i wykrawamy radełkiem paski w których po środku robimy naciecie. Przewlekamy przez nie jeden koniec ciasta.
Faworki smażymy na gorącym oleju. Układamy na papierowym ręczniku, a gdy wystygną, posypujemy cukrem pudrem.