Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Życzę smacznej rozpusty z tym wykwintnym deserem!
To proste i szybkie danie w sam raz na obiad dla osób lubiących delikatne mię...
Odsłon: 3044
To proste i szybkie danie w sam raz na obiad dla osób lubiących delikatne mię...
Odsłon: 3044
Składniki
Figi opłukać i naciąć na krzyż. Sos. W garnuszku wymieszać cukier z sokiem cytrynowym ,przyprawami i wodą. Gotować, mieszając około 5 min, na małym ogniu. Włożyć figi, oblać sosem i dusić 3 min. Wyłożyć na talerzyki ,obsypać malinami. Syrop gotować jeszcze chwilę, aż się delikatnie skarmelizuje. Do środka każdej figi włożyć gałkę lodów, najlepiej karmelowych lub o smaku fig i całość polać sosem karmelowym.