Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 193
Dodano: 19.11.2012
Odsłon: 1924
1-2 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Figi opłukać i naciąć na krzyż. Sos. W garnuszku wymieszać cukier z sokiem cytrynowym ,przyprawami i wodą. Gotować, mieszając około 5 min, na małym ogniu. Włożyć figi, oblać sosem i dusić 3 min. Wyłożyć na talerzyki ,obsypać malinami. Syrop gotować jeszcze chwilę, aż się delikatnie skarmelizuje. Do środka każdej figi włożyć gałkę lodów, najlepiej karmelowych lub o smaku fig i całość polać sosem karmelowym.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

Maudie 19 listopada 2012Zgłoś do usunięcia
Prosty deserek ale fakt...cudownie podany:)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 19 listopada 2012Zgłoś do usunięcia
cudo i w zasadzie dość prosty deser.0 Kto głosował? | Odpowiedz