Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 199
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1329
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25121
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 199
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1329
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25121
Składniki
Prostokąt ciasta francuskiego ułóż na blasze przykrytej pergaminem. Dłuższe boki zawiń do środka na około 4 cm. Ponacinaj brzegi.
Środek ciasta gęsto ponakłuwaj widelcem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C. Piecz 25 minut.
Śmietanę dokładnie wymieszaj z żółtkiem. Posmaruj nią brzegi ciasta około 10 minut przed końcem pieczenia. Śliwki umyj, rozetnij, usuń pestki.
Miąższ potnij na spore cząstki. Wymieszaj je z 2 łyżkami cukru oraz cukrem waniliowym. Przełóż do rondla i smaż około 5 minut, mieszając. Wystudź.
Serek śmietankowy utrzyj z twarogiem, resztą cukru, sokiem cytrynowym oraz cynamonem. Na środek placka wyłóż krem serowy oraz śliwki. Wierzch posyp pistacjami.Źródło: Naj