Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 921
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4552
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1172
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 526
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 921
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4552
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1172
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 526
Składniki
Ciasto: Mąkę przesiać, wsypać cukier, proszek do pieczenia, posiekać margarynę i wlać rozmieszane żółtka z 2 łyżkami gęstej śmietany. Wyrobić ciasto.
1/3 ciasta włożyć do zamrażalnika na 2 godziny. Pozostałą część wyłożyć na wysmarowaną blachę.
Na ciasto smarujemy powidło i na to ścieramy 2 jabłka. (Mogą to być śliwki.) Na to ścieramy na tarce ciasto z zamrażalnika. Ubijamy pianę z białek z cukrem (5 lub 6 białek i szklanka cukru). Wylewamy na ciasto i pieczemy ok 45 minut w temp. 180 st C.