Do góry

Desery Przepis na:

Galaretka cytrusowa

Galaretka cytrusowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 2

Dodano:

Odsłon: 269

Pychotka:P

Składniki

  • cytryna
  • Pomarańcze, 1 kg
  • żelatyna, 5 łyzeczek
  • białe półsłodkie wino, szklanka
  • cukier, 150g
  • bita śmietana
3-4 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Galaretka cytrusowa

Przygotowanie

  1. Cytrynę i pomarańczę sparzyć.Z połówki każdego cytrysa zetrzeć skórkę.Z reszty cytrusów wycisnąć sok.

  2. 1/2 szklanki soku zagotować.Rozpuścić w nim żelatynę.Połączyć z resztą soku i winem.Doprawić cukrem i skórką z cytrusów.

  3. Przelać do pucharków lub do jednej formy,wstawić do lodówki.Po zastygnięciu podawać z bitą śmietaną.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń