Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biszkopt przekładany bitą śmietaną z porzeczkową kofiturą
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11315
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1145
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9865
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1463
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11315
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1145
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9865
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1463
Składniki
Ubijam śmietanę i wkładam ja do lodówki. Z biszkopta kieliszkiem do wina lub foremką wycinamy trzy kółka o grubości ok 1cm. kładę na środku talerza jedno z nich nasączamy je kilkoma kroplami alkoholu. Robię tubkę z papieru lub folii i nakładam w nią wcześniej ubita śmietanę Zataczamy kolo po okręgu biszkopta zostawiając pusty środek, w który wkładam owoce( ja użyłam czerwonych porzeczek z konfitury) Przykrywam następnym biszkoptem i czynność powtarzam. Na ostatni krążek kładę tylko bita śmietanę. Proponuje położyć kilka owoców obok naszego ciacha.