Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biszkopt przekładany bitą śmietaną z porzeczkową kofiturą
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1458
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231842
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5000
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1458
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231842
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5000
Składniki
Ubijam śmietanę i wkładam ja do lodówki. Z biszkopta kieliszkiem do wina lub foremką wycinamy trzy kółka o grubości ok 1cm. kładę na środku talerza jedno z nich nasączamy je kilkoma kroplami alkoholu. Robię tubkę z papieru lub folii i nakładam w nią wcześniej ubita śmietanę Zataczamy kolo po okręgu biszkopta zostawiając pusty środek, w który wkładam owoce( ja użyłam czerwonych porzeczek z konfitury) Przykrywam następnym biszkoptem i czynność powtarzam. Na ostatni krążek kładę tylko bita śmietanę. Proponuje położyć kilka owoców obok naszego ciacha.