Do góry

Desery Przepis na:

gatau

gatau

Autor:

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 114

Dodano:

Odsłon: 193

Biszkopt przekładany bitą śmietaną z porzeczkową kofiturą

Składniki

  • śmietanka 36% 100 ml
  • biszkopt kakaowy
  • owoce z syropu, kompotu lub konfitur
  • cukier 1-2 łyżeczki
  • likier 2 łyżeczki
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
gatau

Przygotowanie

  1. Ubijam śmietanę i wkładam ja do lodówki.
    Z biszkopta kieliszkiem do wina lub foremką wycinamy trzy kółka o grubości ok 1cm.
    kładę na środku talerza jedno z nich nasączamy je kilkoma kroplami alkoholu.
    Robię tubkę z papieru lub folii i nakładam w nią wcześniej ubita śmietanę Zataczamy kolo po okręgu biszkopta zostawiając pusty środek, w który wkładam owoce( ja użyłam czerwonych porzeczek z konfitury)
    Przykrywam następnym biszkoptem i czynność powtarzam.
    Na ostatni krążek kładę tylko bita śmietanę.
    Proponuje położyć kilka owoców obok naszego ciacha.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń