Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3754
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3806
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 380
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 699
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3754
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3806
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 380
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 699
Składniki
Czekolade pokruszyc i razem z tluszczem rozpuscic w kapieli wodnej.Ostudzicdo temperatury pokojowej.Bialka ubic ze szczypta soli na sztywna piane pod koniec dodac sok z cytryny.Zotlka wymieszac(a najlepiej zmiksowac)z rotopiona czekolada nastepnie dodac piane z bialek .Wstawic do malych miseczek i wlozyc do lodowki na okolo 2-4 godzin INNA PROPOZYCJA; tortownice wylozyc folia aluminiowa przykryc biszkoptami namoczonymi w kawie,mleku,kakao(jedna szklanka wystarczy)lekko odcisnac.Na biszkopty wylac mase czekoladowa.Mozna polac polewa czekoladowa lub posypac wiorkami czekoladowymi.