Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gospodarska zapiekanka z dyni"
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1616
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3035
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1112
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1901
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1616
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3035
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1112
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1901
Składniki
Ziemniaki obierz, pokrój w sporą kostkę. Gotuj 15 minut w lekko posolonej wodzie. W tym czasie wierzch dyni zetnij. Usuń pestki oraz włókna. Miąższ ostrożnie wydrąż i pokrój go w grubą kostkę. Kukurydzę osącz z zalewy. Cebule obierz, pokrój w plastry. Tymianek opłucz, posiekaj. Ziemniaki odcedź, osącz.
Wydrążoną łupinę dyni posmaruj olejem, ułóż w niej na przemian: ziemniaki, miąższ dyni, cebulę i serdelki. Każdą warstwę posyp: solą, pieprzem, imbirem, tymiankiem, kukurydzą i serem. Piecz ok. 50 minut w temp. 200°C.Źródło: Naj