Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Granaty z marsalą"
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 845
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5814
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9634
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 292
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 845
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5814
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9634
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 292
Składniki
Cienkim ostrym nożem przebij łupinę granatu, docierając do środka owocu. Następnie chwyć owoc oburącz i przekręć w przeciwnych kierunkach, rozrywając go na dwie części.
Dwoma łyżkami schłodzonej marsali polej cztery połówki, by płyn dotarł do szczelin owocu.
W małym garnku z podwójnym dnem utrzyj dwa żółtka z cukrem na gęsty kremowy kogel-mogel.
Dodaj pozostałe 55 g wytrawnej marsali i dokładnie rozpuść ją w masie jajecznej.
Postaw rondel nad garnkiem z gotującą się wodą i ucieraj mieszaninę ubijaczką, aż powstanie gęsta, lśniąca masa.
Wylej połowę ciepłego sosu na talerzyki i ułóż na nich dwie połówki owocu. Resztę sosu podaj w sosjerce, aby polać owoce tuż przed jedzeniem.Źródło: Olivia