Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Granaty z marsalą"
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 741
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424854
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10668
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336945
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 741
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424854
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10668
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336945
Składniki
Cienkim ostrym nożem przebij łupinę granatu, docierając do środka owocu. Następnie chwyć owoc oburącz i przekręć w przeciwnych kierunkach, rozrywając go na dwie części.
Dwoma łyżkami schłodzonej marsali polej cztery połówki, by płyn dotarł do szczelin owocu.
W małym garnku z podwójnym dnem utrzyj dwa żółtka z cukrem na gęsty kremowy kogel-mogel.
Dodaj pozostałe 55 g wytrawnej marsali i dokładnie rozpuść ją w masie jajecznej.
Postaw rondel nad garnkiem z gotującą się wodą i ucieraj mieszaninę ubijaczką, aż powstanie gęsta, lśniąca masa.
Wylej połowę ciepłego sosu na talerzyki i ułóż na nich dwie połówki owocu. Resztę sosu podaj w sosjerce, aby polać owoce tuż przed jedzeniem.Źródło: Olivia