Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Grecka baklawa"
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 853
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5843
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9674
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 302
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 853
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5843
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9674
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 302
Składniki
Orzechy zmiel w maszynce, wymieszaj z cukrem pudrem i cynamonem. Rozpuść masło. Ciasto francuskie rozwałkuj na placek o wymiarach 60x30 cm i przekrój na trzy pasy 20x30 cm.
Jeden placek włóż do brytfanny i posmaruj połową roztopionego masła. Rozłóż na nim połowę mieszanki orzechowej i przykryj plackiem. Posmaruj go roztopionym masłem, posyp resztą orzechów i przykryj trzecim plackiem. Dobrze dociśnij.
Na powierzchni ciasto lekko nadkrój radełkiem (3 rzędy po 6 sztuk). Posmaruj powierzchnię ciasta wodą. Piecz 30 min w 180 st C.
Gotuj 5 min wodę z cukrem. Odstaw, dodaj miód i rozpuść go.
Zalej gotową baklawę i odstaw na godzinę. Czas przygotowania: 60 minut 300 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień