Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Grillowane papryki z kaszą kuskus"
Pyszna pasta do pieczywa z wędzonej makreli, ogórka kiszonego, cebuli czerwon...
Odsłon: 1237
Pasztet z wątróbek drobiowych bez pieczenia.
Odsłon: 330
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 264
Pyszna pasta do pieczywa z wędzonej makreli, ogórka kiszonego, cebuli czerwon...
Odsłon: 1237
Pasztet z wątróbek drobiowych bez pieczenia.
Odsłon: 330
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 264
Składniki
Kuskus wrzuć do miski i zalej taką ilością wrzątku, by woda sięgała centymetr nad kaszę. Przykryj i odstaw do napęcznienia. Następnie w kaszy rozpuść masło.
Papryki przekrój wzdłuż i usuń gniazda nasienne. Strąki opłucz, osusz, oprósz solą oraz pieprzem. Skrop oliwą z oliwek. Opiecz z obu z stron na grillu. Pomidory zalej wrzątkiem i obierz ze skórki. Usuń miąższ, a resztę pokrój w drobną kostkę.
Oliwki pokrój w plasterki. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę i natrzyj ścianki czystej miski. Wsyp napęczniały kuskus, pomidory, oliwki oraz natkę pietruszki. Wszystko wymieszaj i dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Papryki napełnij przygotowaną masą i wyłóż je na tacki do grillowania. Następnie posyp rozdrobnionym serem i wstaw do rozgrzanego piekarnika. Zapiekaj 15 minut na grillu. Podawaj z sosem słodko-kwaśnym.Źródło: Na żywo