Do góry

Desery Przepis na:

Gruszki polane czekoladą

Gruszki polane czekoladą

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 28019

Dodano:

Odsłon: 9

Smaczny pomysł na "Gruszki polane czekoladą"

Składniki

  • 4 gruszki
  • 50 g płatków migdałowych
  • 100 g czekolady mlecznej
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego (niekoniecznie)
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Gruszki polane czekoladą

Przygotowanie

  1. Gruszki umyj, obierz ze skórki (zostawiając ogonki), ostrożnie włóż do garnka z gorącą wodą i obgotuj do miękkości. Czekoladę połam na kawałki i rozpuść w gorącej kąpieli wodnej (umieść w żaroodpornej misce, po czym ustaw nad rondlem z gotującą się wodą). Podgrzewaj, aż się rozpuści. Możesz dodać do niej jogurt.

  2. Gruszki wyjmij z wody, zostaw, by obeschły. Następnie polej je płynną czekoladą i posyp płatkami migdałowymi (jeśli chcesz, możesz je wcześniej lekko uprażyć na suchej patelni). 

  3. Owoce odstaw na kilka minut, aby czekolada zastygła. Gotowe gruszki możesz udekorować listkami mięty.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń