Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gruszki polane czekoladą"
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1378
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113606
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1378
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113606
Składniki
Gruszki umyj, obierz ze skórki (zostawiając ogonki), ostrożnie włóż do garnka z gorącą wodą i obgotuj do miękkości. Czekoladę połam na kawałki i rozpuść w gorącej kąpieli wodnej (umieść w żaroodpornej misce, po czym ustaw nad rondlem z gotującą się wodą). Podgrzewaj, aż się rozpuści. Możesz dodać do niej jogurt.
Gruszki wyjmij z wody, zostaw, by obeschły. Następnie polej je płynną czekoladą i posyp płatkami migdałowymi (jeśli chcesz, możesz je wcześniej lekko uprażyć na suchej patelni).
Owoce odstaw na kilka minut, aby czekolada zastygła. Gotowe gruszki możesz udekorować listkami mięty.