Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gruszki polane czekoladą"
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17734
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6713
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17734
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6713
Składniki
Gruszki umyj, obierz ze skórki (zostawiając ogonki), ostrożnie włóż do garnka z gorącą wodą i obgotuj do miękkości. Czekoladę połam na kawałki i rozpuść w gorącej kąpieli wodnej (umieść w żaroodpornej misce, po czym ustaw nad rondlem z gotującą się wodą). Podgrzewaj, aż się rozpuści. Możesz dodać do niej jogurt.
Gruszki wyjmij z wody, zostaw, by obeschły. Następnie polej je płynną czekoladą i posyp płatkami migdałowymi (jeśli chcesz, możesz je wcześniej lekko uprażyć na suchej patelni).
Owoce odstaw na kilka minut, aby czekolada zastygła. Gotowe gruszki możesz udekorować listkami mięty.