Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gruszki w cieście kokosowym"
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1044
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5605
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8730
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18019
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1044
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5605
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8730
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18019
Składniki
Gruszki (lub jabłka) obierz, przekrój, usuń środki z pestkami. Miąższ potnij w grubsze półplasterki, natychmiast skrop je sokiem z cytryny, by nie zmieniły koloru.
Wymieszaj mąkę z jajkami, wiórkami kokosowymi oraz wodą. Ciasto powinno być jednolite i mieć konsystencję ciasta naleśnikowego.
W garnku o grubym dnie albo we frytownicy rozgrzej olej. Plasterki owoców zanurzaj w przygotowanym cieście. Od razu wkładaj je do gorącego oleju i smaż na złoty kolor. Osącz z tłuszczu na papierowym ręczniku. Gotowy deser udekoruj plasterkami gruszek oraz dżemem.Źródło: Tina