Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gruszki w cieście kokosowym"
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1491
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2989
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1070
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1849
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1491
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2989
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1070
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1849
Składniki
Gruszki (lub jabłka) obierz, przekrój, usuń środki z pestkami. Miąższ potnij w grubsze półplasterki, natychmiast skrop je sokiem z cytryny, by nie zmieniły koloru.
Wymieszaj mąkę z jajkami, wiórkami kokosowymi oraz wodą. Ciasto powinno być jednolite i mieć konsystencję ciasta naleśnikowego.
W garnku o grubym dnie albo we frytownicy rozgrzej olej. Plasterki owoców zanurzaj w przygotowanym cieście. Od razu wkładaj je do gorącego oleju i smaż na złoty kolor. Osącz z tłuszczu na papierowym ręczniku. Gotowy deser udekoruj plasterkami gruszek oraz dżemem.Źródło: Tina