Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Grzybki z masą z kaszy manny"
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5737
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1188
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12364
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5206
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5737
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1188
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12364
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5206
Składniki
Ciasto: zagnieć. Włóż na godzinę do lodówki. Ciasto podziel na 3 części: jedną większą i dwie mniejsze. Większą częścią wylep wierzchy natłuszczonych foremek do babeczek (by powstały wypukłe kapelusze).
Z drugiej części ulep nóżki, a z ostatniej wykrój kółeczka z dziurką w środku (części nie muszą być równe – raz większy kapelusz raz mniejszy, tak samo z nóżkami – raz grubsza, raz cienka). Wszystkie części piecz ok. 20 minut w 180°C.
Masa: kaszę mannę ugotuj na mleku z cukrem. Ostudź. Masło utrzyj z kaszą. Cukier puder utrzyj z odrobiną wrzątku.
Posmaruj nóżki grzybków i posyp makiem. Kapelusze napełnij kaszą, zamknij częścią z kółkiem, włóż nóżki. Udekoruj polewą czekoladową.
<strong>Przepis przysłała Anna Złotkowska z Wrocławia.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie