Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gwiazdki do barszczu"
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 973
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 435
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 167
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2701
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 973
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 435
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 167
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2701
Składniki
Pieczarki oraz cebulę oczyść, obierz, drobno pokrój i uduś razem na łyżce oleju. Mąkę zasmaż na maśle, nie rumieniąc. Mieszając, rozprowadź gęstą śmietaną. Dodaj pieczarki z cebulką oraz 2 łyżki posiekanej natki. Dopraw solą i pieprzem. Przestudź.
Ciasto francuskie rozmroź, układaj po dwa płaty jeden na drugim. Rozwałkuj je cienko. Foremką do ciastek wykrawaj gwiazdki. Na połowie rozłóż farsz. Przykryj resztą gwiazdek, zlep brzegi.
Paszteciki ułóż na blasze, każdy posmaruj żółtkiem roztrzepanym z łyżeczką wody. Posyp sezamem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 st. Piecz około 30 minut.
czas ok. 60 min; porcja – 160 kcal, cena 1 złŹródło: Świat kobiety