Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Hawajski przysmak"
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 583
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 755
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 250
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 583
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 755
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 250
Składniki
Ananas przecinamy wzdłuż na pół. Ostrożnie wycinamy miąższ z obydwu części. Z miąższu usuwamy twardy środek, resztę kroimy w kostkę średniej wielkości. Wydrążone połówki ananasa schładzamy w lodówce.
Z wyszorowanej pomarańczy i cytryny wyciskamy sok i odstawiamy. Pozostałe owoce myjemy i obieramy.
Mandarynki dzielimy na cząstki, kiwi kroimy w kostkę. Odcinamy i odrzucamy końcówki bananów. Banany tniemy na drobne plasterki. Wszystkie owoce mieszamy, posypujemy równomiernie cukrem, skrapiamy sokiem wyciśniętym z cytryny i pomarańczy. Całość schładzamy w lodówce.
Połówki ananasa tuż przed podaniem napełniamy lodami, na które wykładamy mieszankę owocową. Skrapiamy alkoholem: rumem, koniakiem lub likierem.
Czas przygotowania: 25 minut. Cena jednej porcji: około 5,80 zł
Wartość odżywcza 1 porcji: 233 kcal, Białko: 2,9 g, Tłuszcz: 7g, Węglowodany: 45 gŹródło: Rewia