Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Hawajski przysmak"
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8066
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1162
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9837
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4528
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 535
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8066
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1162
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9837
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4528
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 535
Składniki
Ananas przecinamy wzdłuż na pół. Ostrożnie wycinamy miąższ z obydwu części. Z miąższu usuwamy twardy środek, resztę kroimy w kostkę średniej wielkości. Wydrążone połówki ananasa schładzamy w lodówce.
Z wyszorowanej pomarańczy i cytryny wyciskamy sok i odstawiamy. Pozostałe owoce myjemy i obieramy.
Mandarynki dzielimy na cząstki, kiwi kroimy w kostkę. Odcinamy i odrzucamy końcówki bananów. Banany tniemy na drobne plasterki. Wszystkie owoce mieszamy, posypujemy równomiernie cukrem, skrapiamy sokiem wyciśniętym z cytryny i pomarańczy. Całość schładzamy w lodówce.
Połówki ananasa tuż przed podaniem napełniamy lodami, na które wykładamy mieszankę owocową. Skrapiamy alkoholem: rumem, koniakiem lub likierem.
Czas przygotowania: 25 minut. Cena jednej porcji: około 5,80 zł
Wartość odżywcza 1 porcji: 233 kcal, Białko: 2,9 g, Tłuszcz: 7g, Węglowodany: 45 gŹródło: Rewia