Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Hiszpański flan pomarańczowy"
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3861
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 633
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3841
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 411
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 776
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3861
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 633
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3841
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 411
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 776
Składniki
Podgrzej cukier w 1/2 szklanki wody. Gdy cukier się rozpuści, doprowadź płyn do wrzenia i gotuj bez mieszania, aż uzyskasz gęsty syrop. Zdejmij z ognia. Przelej do czterech foremek do zapiekania.
Wymieszaj w rondelku śmietanę, mleko, skórkę, mocno podgrzej. Zdejmij z ognia, przykryj i ostudź. Dodaj jajka wymieszane z cukrem pudrem. Przelej masę do foremek. Piecz w kąpieli wodnej 30-35 minut w temp. 160 st. C, potem włóż na noc do lodówki.
Wyłóż porcje kremu na talerze, udekoruj cząstkami świeżej pomarańczy.Źródło: Olivia