Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Hiszpański flan pomarańczowy"
Nigdy nie byłam szczególną fanką makowców, jednak zapewniam, że tak przygotow...
Odsłon: 150
Danie pożywne , smaczne i dla całej rodziny. Mięsko soczyste, kruche, mięciut...
Odsłon: 104
Nigdy nie byłam szczególną fanką makowców, jednak zapewniam, że tak przygotow...
Odsłon: 150
Danie pożywne , smaczne i dla całej rodziny. Mięsko soczyste, kruche, mięciut...
Odsłon: 104
Składniki
Podgrzej cukier w 1/2 szklanki wody. Gdy cukier się rozpuści, doprowadź płyn do wrzenia i gotuj bez mieszania, aż uzyskasz gęsty syrop. Zdejmij z ognia. Przelej do czterech foremek do zapiekania.
Wymieszaj w rondelku śmietanę, mleko, skórkę, mocno podgrzej. Zdejmij z ognia, przykryj i ostudź. Dodaj jajka wymieszane z cukrem pudrem. Przelej masę do foremek. Piecz w kąpieli wodnej 30-35 minut w temp. 160 st. C, potem włóż na noc do lodówki.
Wyłóż porcje kremu na talerze, udekoruj cząstkami świeżej pomarańczy.Źródło: Olivia