Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3372
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 600
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3736
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 294
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 511
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3372
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 600
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3736
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 294
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 511
Składniki
Białka ubić mikserem, dodać cukier, ubić, stopniowo dodawać resztę składników. Upiec biszkopt.
20 dag margaryny zagotować z 1 szklanką cukru. Postawić do wystygnięcia. Następnie dodać 2 całe jajka, zmiksować dodać 2 paczki wiórków kokosowych.
Około 1 kg jabłek pokroić w ósemki i obgotować około 2 min. w 3 szklankack wody z 0,5 szklanki cukru i szczypcie kwasku cytrynowego. Przestudzić jabłka i ułożyć na gorącym biszkopcie.
W około 2,5 szklanek kompotu po obgotowanych jabłkach ugotowac 2 budynie śmietankowe (takie na 0,5litra mleka). Budyń rozpuścić również w odlanym kompocie. Jabłka ułożyć na biszkopcie zalewamy gorącym budyniem.Na budyń rozmasywujemy masę kokosową. Wstawiamy do piekarnika i zpiekamy na złocisty kolor. Porcia na blachę.
Smacznego!