Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 632
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 396
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15091
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1827
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 632
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 396
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15091
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1827
Składniki
Białka ubić mikserem, dodać cukier, ubić, stopniowo dodawać resztę składników. Upiec biszkopt.
20 dag margaryny zagotować z 1 szklanką cukru. Postawić do wystygnięcia. Następnie dodać 2 całe jajka, zmiksować dodać 2 paczki wiórków kokosowych.
Około 1 kg jabłek pokroić w ósemki i obgotować około 2 min. w 3 szklankack wody z 0,5 szklanki cukru i szczypcie kwasku cytrynowego. Przestudzić jabłka i ułożyć na gorącym biszkopcie.
W około 2,5 szklanek kompotu po obgotowanych jabłkach ugotowac 2 budynie śmietankowe (takie na 0,5litra mleka). Budyń rozpuścić również w odlanym kompocie. Jabłka ułożyć na biszkopcie zalewamy gorącym budyniem.Na budyń rozmasywujemy masę kokosową. Wstawiamy do piekarnika i zpiekamy na złocisty kolor. Porcia na blachę.
Smacznego!