Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie, tanie i banalnie proste
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1655
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 974
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1655
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 974
Składniki
z jabłek przygotować marmoladę na patelni ale wystarczy by jabłka lekko się rozpadły
mąkę, cukier, cukier wanilinowy, proszek do pieczenia, margaryna i żółtka należy razem wymieszać
dodać śmietanę i zagnieść ciasto
wyłożyć na dużą posmarowaną i posypaną bułką tartą blachę
ciasto delikatnie posypać bułką tartą jeśli nasze jabłka są soczyste
przygotowujemy krem : białka ubijamy na sztywną pianę i powolutku dosypujemy cukier
powstałym kremem smarujemy jabłka
pieczemy 45-50 minut
temperatura piekarnika między 175 a 180 stopni