Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie, tanie i banalnie proste
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1753
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1538
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1499
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1826
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1753
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1538
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1499
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1826
Składniki
z jabłek przygotować marmoladę na patelni ale wystarczy by jabłka lekko się rozpadły
mąkę, cukier, cukier wanilinowy, proszek do pieczenia, margaryna i żółtka należy razem wymieszać
dodać śmietanę i zagnieść ciasto
wyłożyć na dużą posmarowaną i posypaną bułką tartą blachę
ciasto delikatnie posypać bułką tartą jeśli nasze jabłka są soczyste
przygotowujemy krem : białka ubijamy na sztywną pianę i powolutku dosypujemy cukier
powstałym kremem smarujemy jabłka
pieczemy 45-50 minut
temperatura piekarnika między 175 a 180 stopni