Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2309
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3794
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 678
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8738
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2309
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3794
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 678
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8738
Składniki
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia,dodajemy Kasię,zóltka cukier oraz cukier waniliowy.Wyrabiamy.
Ciasto dzielimy na 3 części.
1/3 ciasta wkładamy na 30 minut do zamrażalnika,
2/3 ciasta nałożyć na blachę( ja używam blachy 40 cm. na24 cm.) Na ciasto wyłożyć mus jabłkowy.
Białka ubić z 1 szklanką cukru pod koniec ubijania dodać budyń śmietankowy.Ubitą pianę z budyniem nakładamy na jabłka.
Schłodzoną 1/3 ciasta utrzeć na tarce- grube oczka i posypać na pianę.
Piec w temperaturze 160-170 stopni,.50-60 minut.
MUS JABŁKOWY: jabłka kroimy w kostkę, wrzucamy do garnka, dodajemy cynamon i goździki. Prażymy jabłka w garnku do "skruszenia"