Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5015
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13546
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5876
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7636
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5015
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13546
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5876
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7636
Składniki
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia,dodajemy Kasię,zóltka cukier oraz cukier waniliowy.Wyrabiamy.
Ciasto dzielimy na 3 części.
1/3 ciasta wkładamy na 30 minut do zamrażalnika,
2/3 ciasta nałożyć na blachę( ja używam blachy 40 cm. na24 cm.) Na ciasto wyłożyć mus jabłkowy.
Białka ubić z 1 szklanką cukru pod koniec ubijania dodać budyń śmietankowy.Ubitą pianę z budyniem nakładamy na jabłka.
Schłodzoną 1/3 ciasta utrzeć na tarce- grube oczka i posypać na pianę.
Piec w temperaturze 160-170 stopni,.50-60 minut.
MUS JABŁKOWY: jabłka kroimy w kostkę, wrzucamy do garnka, dodajemy cynamon i goździki. Prażymy jabłka w garnku do "skruszenia"