Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i łatwe ciasto.
Plastry z karczku doprawione solą i ziołowym pieprzem duszone z cebulą i sele...
Odsłon: 80
Koktajl na płaski brzuch to pogromca tłuszczu, ale także potęga przeciwutleni...
Odsłon: 85122
Smaczna i szybka sałatka z pomidorami , czerwoną cebulą i serkiem wiejskim ,...
Odsłon: 117
Pyszne , puszyste i szybkie w przygotowaniu placuszki z serka wiejskiego z ra...
Odsłon: 49
Plastry z karczku doprawione solą i ziołowym pieprzem duszone z cebulą i sele...
Odsłon: 80
Koktajl na płaski brzuch to pogromca tłuszczu, ale także potęga przeciwutleni...
Odsłon: 85122
Smaczna i szybka sałatka z pomidorami , czerwoną cebulą i serkiem wiejskim ,...
Odsłon: 117
Pyszne , puszyste i szybkie w przygotowaniu placuszki z serka wiejskiego z ra...
Odsłon: 49
Składniki
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia,dodajemy Kasię,zóltka cukier oraz cukier waniliowy.Wyrabiamy.
Ciasto dzielimy na 3 części.
1/3 ciasta wkładamy na 30 minut do zamrażalnika,
2/3 ciasta nałożyć na blachę( ja używam blachy 40 cm. na24 cm.) Na ciasto wyłożyć mus jabłkowy.
Białka ubić z 1 szklanką cukru pod koniec ubijania dodać budyń śmietankowy.Ubitą pianę z budyniem nakładamy na jabłka.
Schłodzoną 1/3 ciasta utrzeć na tarce- grube oczka i posypać na pianę.
Piec w temperaturze 160-170 stopni,.50-60 minut.
MUS JABŁKOWY: jabłka kroimy w kostkę, wrzucamy do garnka, dodajemy cynamon i goździki. Prażymy jabłka w garnku do "skruszenia"
Przepisy Desery
Desery
Ciasto japońskie
Desery
Ciasto szpinakowe z truskawkami
Desery
Biszkopt japoński
Desery
Bułki drozdzowe z rabarbarem.
Ciasto japońskie
Czekoladowy biszkopt z masą serową i znakomitą frużeliną wiśniową. Sprawdzi s...
Odsłon: 54470
Ciasto szpinakowe z truskawkami
Pamiętasz popularne ciasto Leśny Mech? Warto odkurzyć stary przepis. A poniew...
Odsłon: 771