Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8589
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17428
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 561
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 86
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 212
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8589
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17428
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 561
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 86
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 212
Składniki
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia,dodajemy Kasię,zóltka cukier oraz cukier waniliowy.Wyrabiamy.
Ciasto dzielimy na 3 części.
1/3 ciasta wkładamy na 30 minut do zamrażalnika,
2/3 ciasta nałożyć na blachę( ja używam blachy 40 cm. na24 cm.) Na ciasto wyłożyć mus jabłkowy.
Białka ubić z 1 szklanką cukru pod koniec ubijania dodać budyń śmietankowy.Ubitą pianę z budyniem nakładamy na jabłka.
Schłodzoną 1/3 ciasta utrzeć na tarce- grube oczka i posypać na pianę.
Piec w temperaturze 160-170 stopni,.50-60 minut.
MUS JABŁKOWY: jabłka kroimy w kostkę, wrzucamy do garnka, dodajemy cynamon i goździki. Prażymy jabłka w garnku do "skruszenia"