Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jabłka z farszem bakaliowym"
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 4936
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154707
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1017
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 429
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 4936
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154707
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1017
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 429
Składniki
Patelnię o grubym dnie mocno rozgrzewamy. Wsypujemy wiórki kokosowe i migdały. Stale mieszając, prażymy. Gdy bakalie zaczną się rumienić, natychmiast przekładamy je na talerzyk i odstawiamy do wystudzenia.
Zimne bakalie mieszamy z dżemem i cynamonem. Jabłka myjemy, wycieramy do sucha. Wierzchy ścinamy, ostrożnie – aby nie uszkodzić ścianek owoców – usuwamy łyżeczką gniazda nasienne.
Skórkę jabłek smarujemy stopionym masłem, środki napełniamy bakaliowym farszem. Przykrywamy odłożonymi wierzchami owoców.
Przygotowujemy cztery duże kawałki folii aluminiowej. Na każdym umieszczamy jabłko. Szczelnie zawijamy w folię i ustawiamy na rozgrzanym grillu. Pieczemy około 40 minut.
Czas przygotowania 60 minut. Cena jednej porcji około 3 zł
Wartość odżywcza jednej porcji 585 kcal Białko 19,4 g/Tłuszcz 47 g/Węglowodany 60,3 gŹródło: Rewia