Do góry

Desery Przepis na:

Jabłka zapiekane pod kruszonką

Jabłka zapiekane pod kruszonką

Autor:

Przepisów i artykułów: 219 Ocena: 3687

Dodano:

Odsłon: 784

Jabłka zapiekane pod kruszonką to przepyszny pomysł na szybki w wykonaniu deser. Miłośnicy szarlotek i cynamonu będą zachwyceni tym smakiem, aromatem i prostotą. To jest takie mini ekspresowe wykonanie szarlotki. Podawałam mój deser na ciepło z bitą śmietaną, ale można dodatkowo zaserwować do tego lody. Zachęcam by upiec takie jabłka, są przepyszne! Składniki wystarczają na porcję dla 3 osób.

Składniki

  • 3-4 jabłka
  • 6 łyżek mąki
  • 3 łyżki cukru
  • 5 dkg masła
  • Dodatkowo:
  • cynamon
  • bita śmietana
  • Cukier trzcinowy
  • lub biały
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Jabłka zapiekane pod kruszonką

Przygotowanie

  1. Jabłka pokroiłam w kostkę i wyłożyłam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posypałam cukrem i cynamonem.

  2. Zrobiłam kruszonkę z masła, mąki i cukru. Oprószyłam tak przygotowaną kruszonką jabłka.
    Zapiekałam bez przykrycia 30 minut w 200 stopniach.

  3. Podawałam z bitą śmietaną.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń