Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, smaczne, pachnące i idealne dla gości. Od dzisiaj zastępuję szarlotkę w naszym domu! Specjalnie dla Beti! (no i Prokopowi też się przy okazji dostało :) ) Zniknęła tego samego dnia.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38003
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 389
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 152
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 368
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9234
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38003
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 389
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 152
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 368
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9234
Składniki
Jabłka obieram, kroje na ćwiartki i wsadzam do blaszanej formy wysmarowanej masłem. Skrapiam cytryną, posypuje cynamonem i cukrem brązowym. Dodaję rodzynki i orzechy, rozsypuje je po całych jabłkach. Do malaksera wrzucam: płatki, masło, otręby, mąkę i cukier waniliowy. Ucieram aż powstanie kula, zagniatam i na tarce z największymi oczkami, trę na wiórki, z których wychodzi właśnie kruszonka. Piekę w 190 stopniach przez około 40 minut.