Desery Przepis na:
5-6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
żółtka, mąkę i mleko zmiksować na geste ciasto.Odstawić na 1 godzinę ,aby mąka spęczniała.
Jabłka obrać, wyciąć gniazda nasienne,pokroić w plastry (1 cm grubości), skropić sokiem z cytryny, oprószyć mieszanką z cukru, cukru waniliowego i cynamonu.
Z białek ubić sztywną pianę. Przed smażeniem dodać do ciasta , dodać również wiórki kokosowe i wymieszać.
Plastry jabłek zanurzać w cieście i kłaść na rozgrzany olej. Oleju ma być tyle , żeby krążki pływały.Usmażyć na zloto z obydwu stron.
Najlepsze są na cieplo.Smacznego.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Jagoda50 07 października 2009Zgłoś do usunięcia
Pyszne,też takie robię.0 Kto głosował? | Odpowiedz