Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 575
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1842
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 386
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 575
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1842
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 386
Składniki
żółtka, mąkę i mleko zmiksować na geste ciasto.Odstawić na 1 godzinę ,aby mąka spęczniała.
Jabłka obrać, wyciąć gniazda nasienne,pokroić w plastry (1 cm grubości), skropić sokiem z cytryny, oprószyć mieszanką z cukru, cukru waniliowego i cynamonu.
Z białek ubić sztywną pianę. Przed smażeniem dodać do ciasta , dodać również wiórki kokosowe i wymieszać.
Plastry jabłek zanurzać w cieście i kłaść na rozgrzany olej. Oleju ma być tyle , żeby krążki pływały.Usmażyć na zloto z obydwu stron.
Najlepsze są na cieplo.Smacznego.