Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117570
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8151
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3049
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1832
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1406
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117570
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8151
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3049
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1832
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1406
Składniki
żółtka, mąkę i mleko zmiksować na geste ciasto.Odstawić na 1 godzinę ,aby mąka spęczniała.
Jabłka obrać, wyciąć gniazda nasienne,pokroić w plastry (1 cm grubości), skropić sokiem z cytryny, oprószyć mieszanką z cukru, cukru waniliowego i cynamonu.
Z białek ubić sztywną pianę. Przed smażeniem dodać do ciasta , dodać również wiórki kokosowe i wymieszać.
Plastry jabłek zanurzać w cieście i kłaść na rozgrzany olej. Oleju ma być tyle , żeby krążki pływały.Usmażyć na zloto z obydwu stron.
Najlepsze są na cieplo.Smacznego.