Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34622
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 887
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 162
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3802
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34622
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 887
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 162
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3802
Składniki
żółtka, mąkę i mleko zmiksować na geste ciasto.Odstawić na 1 godzinę ,aby mąka spęczniała.
Jabłka obrać, wyciąć gniazda nasienne,pokroić w plastry (1 cm grubości), skropić sokiem z cytryny, oprószyć mieszanką z cukru, cukru waniliowego i cynamonu.
Z białek ubić sztywną pianę. Przed smażeniem dodać do ciasta , dodać również wiórki kokosowe i wymieszać.
Plastry jabłek zanurzać w cieście i kłaść na rozgrzany olej. Oleju ma być tyle , żeby krążki pływały.Usmażyć na zloto z obydwu stron.
Najlepsze są na cieplo.Smacznego.