Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 117
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1812
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14446
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19533
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 117
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1812
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14446
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19533
Składniki
żółtka, mąkę i mleko zmiksować na geste ciasto.Odstawić na 1 godzinę ,aby mąka spęczniała.
Jabłka obrać, wyciąć gniazda nasienne,pokroić w plastry (1 cm grubości), skropić sokiem z cytryny, oprószyć mieszanką z cukru, cukru waniliowego i cynamonu.
Z białek ubić sztywną pianę. Przed smażeniem dodać do ciasta , dodać również wiórki kokosowe i wymieszać.
Plastry jabłek zanurzać w cieście i kłaść na rozgrzany olej. Oleju ma być tyle , żeby krążki pływały.Usmażyć na zloto z obydwu stron.
Najlepsze są na cieplo.Smacznego.