Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jagodowy tort ze śmietaną"
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 184
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4405
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11970
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6814
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5608
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 184
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4405
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11970
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6814
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5608
Składniki
Mąkę przesiej przez sitko i wymieszaj dokładnie w misce z proszkiem do pieczenia. Wbij jajka. Dolej mleko. Dosyp 2 torebki cukru waniliowego i zmiksuj, aż ciasto będzie gładkie i pozbawione grudek. Gotowe odstaw pod przykryciem na ok. 30 minut.
Jagody przebierz, opłucz na sitku pod bieżącą wodą i odstaw, by dobrze się odsączyły.
Na patelni rozgrzej odrobinę masła. Wylewaj po 1/10 przygotowanego ciasta. Równomiernie je rozprowadzaj po całej powierzchni patelni. Każdy placek posyp garstką jagód i usmaż na złoty kolor z obu stron. Usmażone naleśniki układaj na dużym talerzu jeden na drugim. Gotowy tort naleśnikowy oprósz obficie cukrem pudrem.
Śmietanę utrzyj z pozostałym cukrem waniliowym. Podawaj jako dodatek do naleśników. Jeśli chcesz, by danie było mniej kaloryczne, zastąp śmietanę gęstym jogurtem.Źródło: Tele Tydzień