Do góry

Desery Przepis na:

Jajka faszerowane po 18. miesiącu

Jajka faszerowane po 18. miesiącu

Autor:

Przepisów i artykułów: 223 Ocena: 1901

Dodano:

Odsłon: 1

Sprawdzony przepis na "Jajka faszerowane po 18. miesiącu"

Składniki

  • 2 jaja
  • 2 łyżeczki tuńczyka
  • 1 łyżka majonezu
  • 1/2 łyżki przecieru pomidorowego
  • szczypiorek
  • 1 łyżeczka jogurtu naturalnego
  • 4 liście sałaty
  • cytryna
  • koperek
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Jajka faszerowane po 18. miesiącu

Przygotowanie

  1. Jajka umyj, sparz i ugotuj na twardo. Przekrój je na pół i wyjmij żółtka.

  2. Żółtka połącz z rybą, jogurtem, majonezem, 1/2 łyżki przecieru pomidorowego i 1 łyżeczką szczypiorku. Dodaj kilka kropel soku z cytryny.

  3. Od spodu każdej połówki jajka odetnij cienki plasterek, aby dziecku łatwiej było je zjeść.

  4. Wypełnij wydrążone białka masą i ułóż na liściach sałaty. Ozdób koperkiem.

    Źródło: Mam dziecko

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń