Do góry

Desery Przepis na:

Jesienna czekoladowa gryczanka

Jesienna czekoladowa gryczanka

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 1

Dodano:

Odsłon: 55

Pyszna, czekoladowa gryczanka, najlepiej smakuje z jesiennymi owocami - figami, gruszkami czy węgierkami. Idealna jako deser, czy śniadanie.

Składniki

  • kasza gryczana niepalona 4 łyżki
  • mleko 1,5% 1 szklanka
  • Kakao 1 łyżka
  • Syrop klonowy 1 łyżka
  • Masło orzechowe 1 łyżka
  • Figa świeża 1 sztuka
  • Śliwki węgierki 2 sztuki
  • Gruszka 1/2 sztuki
  • Wiórki kokosowe 1 łyżka
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Jesienna czekoladowa gryczanka

Przygotowanie

  1. Kaszę ugotuj na mleku.

  2. Kiedy kasza będzie już bardzo miękka, dodaj wiorki, kakao i syrop klonowy. Wymieszaj. Jeśli wolisz rzadszą konsystencję, dolej więcej mleka.

  3. Na tym etapie możesz zblendować całość, powstanie wtedy budyń.

  4. Gryczankę przełóż do miseczki. Udekoruj masłem orzechowym i kawałkami owoców.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń