Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, czekoladowa gryczanka, najlepiej smakuje z jesiennymi owocami - figami, gruszkami czy węgierkami. Idealna jako deser, czy śniadanie.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1011
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 907
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12731
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1011
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 907
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12731
Składniki
Kaszę ugotuj na mleku.
Kiedy kasza będzie już bardzo miękka, dodaj wiorki, kakao i syrop klonowy. Wymieszaj. Jeśli wolisz rzadszą konsystencję, dolej więcej mleka.
Na tym etapie możesz zblendować całość, powstanie wtedy budyń.
Gryczankę przełóż do miseczki. Udekoruj masłem orzechowym i kawałkami owoców.