Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, czekoladowa gryczanka, najlepiej smakuje z jesiennymi owocami - figami, gruszkami czy węgierkami. Idealna jako deser, czy śniadanie.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 214
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 214
Składniki
Kaszę ugotuj na mleku.
Kiedy kasza będzie już bardzo miękka, dodaj wiorki, kakao i syrop klonowy. Wymieszaj. Jeśli wolisz rzadszą konsystencję, dolej więcej mleka.
Na tym etapie możesz zblendować całość, powstanie wtedy budyń.
Gryczankę przełóż do miseczki. Udekoruj masłem orzechowym i kawałkami owoców.