Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny deserek na cieplutkie dni.A poza tym nie tuczący.Polecam osobom odchudzającym się.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1505
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 666
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1505
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 666
Składniki
Spód i brzegi tortownicy wyłożyć folią aluminiową.Z pomarańczy zetrzeć skórkę.Miąższ pociąć w grube plasterki.Wyłożyć nimi cały spód tortownicy( układać tak aby zachodziły na siebie).
Jogurt przelać do miski.Dodać skórkę pomarańczową i cukier puder.Truskawki pokroić na połówki a morele na ćwiartki.Żelatynę rozpuścić w kilku łyżkach wody(wrzątek) i połączyć z jogurtem-można zmiksować.Masę połączyć z owocami i przelać do tortownicy.Schładzać 3 godz.Udekorować na konieć dowolnymi owocami.