Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie byłam bym sobą, gdybym nieco nie odmieniła tego słynnego tiramisu. Dodanie masy kajmakowej znaczącą zmieniło smak tego słynnego smakołyku. Poprzez dodanie kajmaku tiramisu nabrało nieco karmelowego smaku i zapachu. Sam deser pozostał jednak niezmiennie prosty i smaczny. Cała moja rodzina była zachwycona tym ciastem.
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 184
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1325
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25101
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 184
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1325
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25101
Składniki
Zimną śmietanę ubijam na sztywno. Dodaje cukier puder i śmietanfix. Miksuje. Dodaje serek mascarpone. Miksuję. Masę kajmakową lekko podgrzewam. Studzę. Dodaję do masy. Miksuję. W ciepłej wodzie rozpuszczam kawę. Odstawiam do wystudzenia. Dodaję likier amaretto. Mieszam. Na dnie szklanej formy układam pierwszą warstwę biszkoptów, które maczałam w kawie. Na biszkoptach układam 1/3 masy. Na masie układam kolejną warstwę biszkoptów maczanych w kawie. Ponownie układam 1/3 masy. Na masie układam ostatnią warstwę biszkoptów maczanych w kawie. Układam ostatnią warstwę kremu. Posypuję kakałem. Chłodzę w lodówce przez co najmniej sześć godzin.
Zapraszam na mojego bloga !