Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kakaowy pleśniak z owocami"
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, dodaj pół szklanki cukru, 5 żółtek i kostkę margaryny. Zagnieć.
Podziel ciasto na dwie części. Do jednej dodaj 2 łyżki kakao. Białka ubij ze szklanką cukru. Gdy piana będzie sztywna, wsyp 2 budynie i ponownie zmiksuj.
Ciasto kakaowe wylep na blasze wysmarowanej masłem. Ułóż na niej owoce i posyp całość pokruszoną drugą częścią ciasta. Na wierzchu rozsmaruj pianę.
Piecz pleśniaka 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.Źródło: Kurier TV
Rolada biszkoptowa z owocami i bita śmietaną to deser, któremu trudno się opr...
Odsłon: 765
Bardzo prosty przepis na pyszne, domowe ciasto kruche ze śliwkami tzw. pleśni...
Odsłon: 423
Prezentujemy Wam przepis, którego prostota mówi sama za siebie. Danie jest le...
Odsłon: 22
Ten przepis przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom kuchni wegetariańskiej c...
Odsłon: 20
Ten arcy prosty przepis na zupę z soczewicy znany jest na całym Bliskim Wscho...
Odsłon: 48
HASZLAMA, jaką dzisiaj Wam prezentujemy jest jedną z wielu wersji, jakie dla...
Odsłon: 42
Co dziś u was króluje w ten deszczowy zimny dzień ?
Odsłon: 60
Prezentujemy Wam przepis, którego prostota mówi sama za siebie. Danie jest le...
Odsłon: 22
Ten przepis przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom kuchni wegetariańskiej c...
Odsłon: 20
Ten arcy prosty przepis na zupę z soczewicy znany jest na całym Bliskim Wscho...
Odsłon: 48
HASZLAMA, jaką dzisiaj Wam prezentujemy jest jedną z wielu wersji, jakie dla...
Odsłon: 42
Co dziś u was króluje w ten deszczowy zimny dzień ?
Odsłon: 60
Składniki
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, dodaj pół szklanki cukru, 5 żółtek i kostkę margaryny. Zagnieć.
Podziel ciasto na dwie części. Do jednej dodaj 2 łyżki kakao. Białka ubij ze szklanką cukru. Gdy piana będzie sztywna, wsyp 2 budynie i ponownie zmiksuj.
Ciasto kakaowe wylep na blasze wysmarowanej masłem. Ułóż na niej owoce i posyp całość pokruszoną drugą częścią ciasta. Na wierzchu rozsmaruj pianę.
Piecz pleśniaka 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.Źródło: Kurier TV
Przepisy Desery
Desery
Ciasto Marlenka
Desery
Ciasto red velvet
Desery
Ciasto parzone
Desery
Bananoffee z płatkami owsianymi
Ciasto Marlenka
Marlenka to ciasto, które pokochają miłośnicy miodowników i kajmaku! Wygląda...
Odsłon: 261
Ciasto red velvet
Red velvet – ciasto niezwykle popularne w Stanach Zjednoczonych – to idealna...
Odsłon: 493