Do góry

Desery Przepis na:

Kakaowy pleśniak z owocami

Kakaowy pleśniak  z owocami

Autor:

Przepisów i artykułów: 993 Ocena: 8456

Dodano:

Odsłon: 1

Sprawdzony przepis na "Kakaowy pleśniak z owocami"

Składniki

  • 5 jaj
  • 3 szklanki mąki
  • 1,5 szklanki cukru
  • 1 kostka margaryny
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 paczki budyniu waniliowego
  • 2 łyżki kakao
  • wiśnie drylowane
  • owoce sezonowe
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, dodaj pół szklanki cukru, 5 żółtek i kostkę margaryny. Zagnieć.

  2. Podziel ciasto na dwie części. Do jednej dodaj 2 łyżki kakao. Białka ubij ze szklanką cukru. Gdy piana będzie sztywna, wsyp 2 budynie i ponownie zmiksuj.

  3. Ciasto kakaowe wylep na blasze wysmarowanej masłem. Ułóż na niej owoce i posyp całość pokruszoną drugą częścią ciasta. Na wierzchu rozsmaruj pianę.

  4. Piecz pleśniaka 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.

    Źródło: Kurier TV

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń