Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kakaowy pleśniak z owocami"
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3739
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3803
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 373
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 690
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3739
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3803
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 373
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 690
Składniki
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, dodaj pół szklanki cukru, 5 żółtek i kostkę margaryny. Zagnieć.
Podziel ciasto na dwie części. Do jednej dodaj 2 łyżki kakao. Białka ubij ze szklanką cukru. Gdy piana będzie sztywna, wsyp 2 budynie i ponownie zmiksuj.
Ciasto kakaowe wylep na blasze wysmarowanej masłem. Ułóż na niej owoce i posyp całość pokruszoną drugą częścią ciasta. Na wierzchu rozsmaruj pianę.
Piecz pleśniaka 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.Źródło: Kurier TV