Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kapusta z grzybami"
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10447
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336785
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4379
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423877
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10447
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336785
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4379
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423877
Składniki
Grzyby umyj starannie pod bieżącą wodą, usuwając z nich ewentualny piasek i resztki igliwia. Przełóż do miski. Zalej zimną wodą. Odstaw na całą noc do namoczenia.
Kapustę kwaszoną przepłucz pod bieżącą wodą, odciśnij nadmiar soku, lekko posiekaj. Następnie włóż do rondla i zalej taką ilością gorącej wody, aby kapusta była całkowicie przykryta. Doprowadź całość do wrzenia, a następnie zmniejsz ogień. Gotuj z dodatkiem kilku ziaren ziela i 2-3 liści laurowych ok. 30 minut.
Grzyby przełóż do garnka i zagotuj w wodzie, w której się moczyły. Zbierz ewentualne szumowiny, przelej razem z wywarem do kapusty. Gotuj na małym ogniu bez przykrycia, aż grzyby i kapusta będą zupełnie miękkie.
Masło rozpuść , wlej do kapusty z grzybami. Zamiast masła możesz też użyć oleju. Przypraw do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Duś jeszcze 2-3 minuty.
porcji, czas ok. 60 min; porcja – 340 kcal, cena 1,80 złŹródło: Świat kobiety