Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Karmelowa panna cotta"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 182
Polecam.
Odsłon: 862
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 157
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9269
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 182
Polecam.
Odsłon: 862
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 157
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9269
Składniki
Żelatynę namoczyć w małej ilości wody. Posiekać 12,5 dag cukierków toffi, wrzucić do rondelka. Dodać 40 dag śmietany i cukier puder.
Doprowadzić do wrzenia. Stale mieszając, gotować jeszcze 10 minut na dużym płomieniu, aż cukier się rozpuści. Zdjąć z ognia, przelać przez sitko.
Do gorącej śmietany dodać spęczniałą żelatynę i mieszać, aż się rozpuści. Foremki o poj. 130 ml opłukać zimną wodą, napełnić masą śmietanową. Wystudzić. Wstawić do lodówki na 4 godziny. Posiekać czekoladę, wrzucić do garnka, dolać resztę śmietany i podgrzewać, aż czekolada się stopi. Przestudzić. Ostatnie 4 cukierki pociąć na kawałeczki. Deser wybić z foremek na talerzyki. Posypać kawałkami cukierków. Podawać z sosem czekoladowym.
Czas przygotowania: ok. 25 minut bez chłodzeniaŹródło: Życie na gorąco