Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Karmelowa panna cotta"
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 739
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424849
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10665
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336942
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 739
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424849
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10665
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336942
Składniki
Żelatynę namoczyć w małej ilości wody. Posiekać 12,5 dag cukierków toffi, wrzucić do rondelka. Dodać 40 dag śmietany i cukier puder.
Doprowadzić do wrzenia. Stale mieszając, gotować jeszcze 10 minut na dużym płomieniu, aż cukier się rozpuści. Zdjąć z ognia, przelać przez sitko.
Do gorącej śmietany dodać spęczniałą żelatynę i mieszać, aż się rozpuści. Foremki o poj. 130 ml opłukać zimną wodą, napełnić masą śmietanową. Wystudzić. Wstawić do lodówki na 4 godziny. Posiekać czekoladę, wrzucić do garnka, dolać resztę śmietany i podgrzewać, aż czekolada się stopi. Przestudzić. Ostatnie 4 cukierki pociąć na kawałeczki. Deser wybić z foremek na talerzyki. Posypać kawałkami cukierków. Podawać z sosem czekoladowym.
Czas przygotowania: ok. 25 minut bez chłodzeniaŹródło: Życie na gorąco