Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kawowo-orzechowe z musem jabłkowym"
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 167
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4374
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11877
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6772
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5586
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 167
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4374
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11877
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6772
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5586
Składniki
Biszkopt: białka ubij z cukrem. Połącz z żółtkami i resztą składników. Piecz 25 min w 180°C. Ostudź.
Mus jabłkowy: jabłka zagotuj. Wsyp galaretkę, wymieszaj.
Krem: kremówkę ubij z cukrem pudrem i zagęstnikami. Dodaj kawę rozpuszczoną w dwóch łyżkach wody, wsyp kawę zbożową, dodaj połamaną czekoladę, utrzyj.
Ciasto nasącz herbatą. Rozsmaruj mus jabłkowy. Ułóż biszkopty nasączone w cappuccino, rozsmaruj krem. Udekoruj np. czekoladą.
Czas przygotowania 55 min, ilość porcji 16, cena za porcję 1,60 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie