Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kawowo-orzechowe z musem jabłkowym"
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 59
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 66
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 304
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 59
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 66
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 304
Składniki
Biszkopt: białka ubij z cukrem. Połącz z żółtkami i resztą składników. Piecz 25 min w 180°C. Ostudź.
Mus jabłkowy: jabłka zagotuj. Wsyp galaretkę, wymieszaj.
Krem: kremówkę ubij z cukrem pudrem i zagęstnikami. Dodaj kawę rozpuszczoną w dwóch łyżkach wody, wsyp kawę zbożową, dodaj połamaną czekoladę, utrzyj.
Ciasto nasącz herbatą. Rozsmaruj mus jabłkowy. Ułóż biszkopty nasączone w cappuccino, rozsmaruj krem. Udekoruj np. czekoladą.
Czas przygotowania 55 min, ilość porcji 16, cena za porcję 1,60 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie