Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113064
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 447
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 789
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 591
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113064
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 447
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 789
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 591
Składniki
Biszkopt:białka ubijamy z cukrem na sztywno,a następnie mieszamy z żółtkami i mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia.Wlewamy do natłuszczonej formy (25x40cm). Pieczemy ok 40 minut w temp 180''C.
Pianka Kawowa:żelatynę rozpuszczamy w 1/2 szklanki wrzątku studzimy. Mleko mieszamy z kawą, zagotowujemy. Studzimy. Ubijamy ze śnieszkami i żelatyną.
Pianka śmietankowa:galaretkę rozpuszczamy w szklance wrzątku, studzimy i odstawiamy. Kremówkę ubijamy z cukrem i mieszamy i mieszamy z z tężejącą galaretką.
Biszkopt przekrawamy na pół. jeden placek smarujemy kremem i pianką kawową. Przykrywamy drugim plackiem. Wierzch smarujemy pianką śmietankową. Posypujemy kakaem. Schładzamy.
SMACZNEGO:)